Úvod Výrobcovia Samsung Telefón, ktorý si rozložíte na tablet je blízko. Vieme, kedy príde!

Telefón, ktorý si rozložíte na tablet je blízko. Vieme, kedy príde!

8

Písali sme o tom už niekoľkokrát. Väčšinou však išlo o bujarú fantáziu a sen, v ktorý sme v kútiku duše dúfali. Ten sen sa má budúci rok skutočne naplniť. Už minulý rok jeden z predstaviteľov Samsungu povedal, že skladací telefón predstavia ešte v roku 2016.

Tento cieľ sa im však podľa všetkého nepodarí splniť a celý projekt preplánovali na rok 2017. Podľa najnovších informácií má ísť o 7-palcový OLED displej, ktorý môžete používať ako tablet, zároveň ho však môžete zložiť na 5-palcový smartfón.

Skladací smartfón sa má otvárať podobne, ako keď otvárate peňaženku. Zdroj informácií tvrdí, že Samsung na zariadení pracuje už tri roky a predstavovať priamu odpoveď spoločnosti na spomaľujúci sa trh so smartfónmi. V roku 2016 má trh so smartfónmi zaznamenať najmenší medziročný rast v histórii.

Len v januári sa šéf Samsung Display, Lee Chang-Hoon vyjadril o problematike takto: „Vývoj skladacích OLED panelov ide podľa plánov. Plánujeme aj hromadnú výrobu a uvedenie na trh. Všetko musíme prerokovať s našimi partnermi.“ Spomínaný zdroj informácií ďalej tvrdí, že Samsung ešte neskončil s vývojom novinky. Juhokórejská firma sa má zameriavať aj na telefóny, ktoré vidíme na trhu dnes, čo ju dosť spomaľuje. Výrobca je ale veľmi blízko k dokončeniu revolučnej novinky.