Samsung Galaxy S7 edge reprezentuje najnovšie technológie, prémiový a elegantný dizajn, ktorý je podpísaný aj poriadnou cenovkou. Ak sa však pozrieme na presne opačný koniec „rebríčka“ Samsungu, najnovšie tam môžeme vidieť model Galaxy J1 Mini.

Ide o ultra low-end zariadenie s veľmi nízkou cenou. Samsung nechce osloviť len bonitných klientov, ktorí si potrpia na najnovšie technológie, ale aj ľudí z rozvojových krajín, ktorí majú nároky podstatne menšie.

Model Galaxy J1 Mini disponuje parametrami, o ktorých sme si doteraz mysleli, že ich už v žiadnom novom smartfóne neuvidíme. Ale predsa. 4-palcový TFT displej má rozlíšenie 480 x 800 pixelov, 762 MB operačná pamäť RAM dýcha spolu so skromným quad-core čipom o takte 1,2 GHz a výhrou nie sú ani fotoaparáty. Primárny má 5 Mpx a ten predný len 0,3 Megapixelov. K výbave ďalej patrí 1500 mAh batéria, dual SIM funkcionalita alebo Android 5.1 Lollipop. Bolo by zaujímavé vidieť, ako tieto parametre zvládajú rozhranie TouchWiz s danou verziou Androidu.

galaxyJ1_mini

Cena a dostupnosť je zatiaľ oficiálne neznáma, prvé správy však hovoria, že smartfón sa začne predáva v Bangladéši za sumu necelých 90-tich dolárov.