Úvod Výrobcovia Samsung Rozobrali Galaxy S7 a zistili, že je takmer nemožné vymeniť poškodený displej

Rozobrali Galaxy S7 a zistili, že je takmer nemožné vymeniť poškodený displej

4

Najnovší Galaxy S7 pokračuje v tom, čo začal Galaxy S6. Nemyslíme tým len krásny dizajn ale hlavne daň, ktorú zaň musíte zaplatiť. Technici z iFixit sú známi tým, že radi rozoberajú zariadenia. Na základe toho, ako im to ide alebo nejde potom na stupnici od 0 do 10 ohodnotia ich opraviteľnosť. Najnovšej vlajkovej lodi sa v tomto teste veľmi nedarilo. Získala skóre len 3/10. Keď telefón otvoríte, je neuveriteľne náročné vymeniť jeden komponent bez toho, aby ste poškodili ďalší.

Zatiaľ čo anténa, reproduktor a bezdrôtové nabíjanie sú modulárne a teda pripojené k matičnej doske cez malé kábliky, potenciálny opravári sa najskôr musia predrať cez hrubú vrstvu lepidla, ktorá drží zadný panel. Výmena batérie je taktiež niečo, o čo by ste sa nemali pokúšať sami.

Ako by ste u telefónu, ktorý získal certifikáciu IP68 čakali, aj Galaxy S7 má okolo mikrofónu a reproduktoru gumové tesnenie. iFixit rovnako potvrdil, že vodné chladenie Galaxy S7 pozostáva z extra malej heat pipe, ktorá je hrubá menej než pol milimetra.

Kvôli tomu, akým spôsobom sú zmotané kábliky z displeja a ďalších komponentov je takmer nemožné vymeniť digitizér, displej, microUSB port, mikrofón a LED svetielka kapacitných tlačidiel. Okrem toho, iFixit zdôrazňuje, že vymeniť prasknutú vrstvu krycieho skla je kvôli silnému lepidlu pravdepodobne nemožné vymeniť.

s7-ifixit-2