Úvod Výrobcovia Huawei Huawei P9 bude predstavený 6. apríla 2016. Výrobca zverejnil prvé oficiálne fotografie

Huawei P9 bude predstavený 6. apríla 2016. Výrobca zverejnil prvé oficiálne fotografie

0

Od posledných uniknutých informácií neubehlo ani veľa času a už tu máme ďalšie, tentokrát oficiálne. Výrobca Huawei k veľmi očakávanému smartfónu P9 pripojil oficiálny web, dátum predstavenia aj prvé fotografie.

Huawei P9 a zrejme aj jeho ďalšie dve avizované verzie budú predstavené 6. apríla 2016. Kampaň sprevádza hashtag #OO, ktorý zrejme poukazuje na dvojité prevedenie fotoaparátu.

Práve na dvojitý fotoaparát výrobca poukazoval v rámci marketingových materiálov už pred nedávnom. Čo sa týka samotného fotoaparátu, niekoľko technologických jedincov už začalo špekulovať o bezkonkurenčnom prevedení vďaka legendárnej foto spoločnosti Leica. Huawei totižto pred približne mesiacom oznámil, že bude s touto spoločnosťou spolupracovať, aby spolu posunuli mobilné fotografovanie na novú úroveň.

Huawei verejnosti predostrel aj oficiálne snímky zariadenia (tit.obr.), tie však ukazujú len detaily inovácií, ktoré nastali oproti predošlej generácii zariadenia. Veľmi blízky náhľad zobrazuje obdĺžnikový snímač odtlačkov prstov, časti objektívov spomínaného duálneho fotoaparátu a hlavne prémiové prevedenie konštrukcie z kovu aj so vzorom prednej strany. Tá trochu pripomína prevedenie Samsungu Galaxy Note 4.

Huawei si k očakávanému smartfónu pripravil aj krátke promo video.

Pokiaľ vás zaujímajú kompletné parametre smartfónov Huawei P9, P9 Max a P9 Lite, navštívte –minulý článok-, kde ich nájdete pekne pohromade.