Čo sa týka fotografovania so smartfónom, to najlepšie a technologicky najvyspelejšie aktuálne ponúka čerstvá novinka z dielne kórejského výrobcu Samsung, model Galaxy S7 / Galaxy S7 edge. Ostatní výrobcovia to samozrejme len tak nenechajú a budú sa snažiť priniesť vlastné pokrokové riešenia.

Najnovšie sa o to pokúsi čínsky gigant Huawei, ktorý v roku 2015 trhal rekordy predaja, z rôznych technologických podujatí si odniesol množstvo cien a vyhral anketu o najobľúbenejšiu tech značku v Európe. Huawei oznámil, že uzatvára partnerstvo s legendárnou značkou Leica. Cieľom je posunúť mobilné fotografovania na novú, vyššiu úroveň.


Spoločnosť Leica je na trhu už sto rokov a známa je hlavne vďaka ikonickej „M“ línii fotoaparátov, ktoré sú vybavené vysokokvalitnými optikami v ľahkom tele s tradičným dizajnom. Nemecká firma Leica spolupracuje napríklad aj so spoločnosťou Panasonic a podieľala sa aj na tvorbe zariadenia Lumix CM1, ktoré v sebe kombinuje kompaktný fotoaparát a smartfón.

Huawei Mate S
Huawei Mate S

Hardvérová výbava smartfónov z dielne Huawei je vo všeobecnosti vynikajúca, no foto vlastnosti týchto zariadení jednoducho zatienili LG a Samsung. Huawei chce využiť vysoko odborné a dlhoročné skúsenosti spoločnosti Leica. Dokonca by mohla Leica prepožičať názov novému smartfónu z dielne Huawei. Podobne tomu tak bolo napríklad aj v prípade nemenej známeho Carl Zeiss a Nokie.

Reálny produkt, ktorý vzíde z tejto spolupráce neuvidíme skôr, ako za niekoľko mesiacov. Už teraz sme však zvedaví, čo nové do segmentu mobilného fotografovania táto spolupráca prinesie.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny