Úvod Výrobcovia HTC HTC plní svoje sľuby. HTC One M8 Eye a Desire Eye získavajú...

HTC plní svoje sľuby. HTC One M8 Eye a Desire Eye získavajú aktualizáciu na Android 6.0!

5

Taiwanský výrobca HTC pokračuje v aktualizovaní svojich starších modelov z roku 2014. Tentokrát sa pošťastilo majiteľom HTC One M8 Eye v Indii a majiteľom Desire Eye vo viacerých krajinách sveta.

Aktualizácia HTC One M8 Eye z Android 5.0.2 na Android 6.0.1 zahŕňa aj najnovší Sense 7.0 a bezpečnostnú opravu Android Marshmallow z februára. Toto aktualizovanie prebieha v dvoch štádiách – stiahnutie update, ktorý má 119,7 MB, po ktorom nasleduje väčší, 1,07 GB update na Marshmallow.

HTC One M8 Eye má hardvér totožný s M8, no s jediným rozdielom – nemá 4 Mpx ultrapixel fotoaparát, ale 13 Mpx.

Ďalší model z dielne taiwanského výrobcu HTC Desire Eye získava Android Marshmallow globálne, napríklad Spojené Arabské Emiráty, Taiwan a niekoľko európskych štátov, vrátane Talianska. Desire Eye taktiež získal Android 6.0.1 so Sense 7.0. Aktualizácia rovnako prichádza v dvoch častiach, ktoré majú dokopy 1,6 GB.

HTC Desire Eye je prvý vodeodolný smartfón od HTC s hardvérom vlajkovej lode. Vďaka svojmu veľkému 13 Mpx prednému fotoaparátu je to mobil stvorený pre milovníkov selfie. V nočných podmienkach prichádza na pomoc aj blesk, ktorý našiel miesto na prednej strane hneď vedľa fotoaparátu.

Android Marshmallow je najnovší operačný systém od Googlu. Prichádza so šetrným režimom Doze, kontextovým prehliadačom Google Now on Tap a možnosťou konfigurovať nastavenia aplikácií.

Ak vám ešte neprišla OTA aktualizácia, namierne do Nastavenie → Informácie → Aktualizácie softvéru a manuálne ju skontrolujte. Nie je isté, či aktualizácia prišla aj na Slovensko, preto nás informujte v komentároch.

Aktualizácie sa odporúčajú stiahnuť cez wi-fi a s 50% batériou.

Aktualizované:

Marshmallow pre HTC One M8 Eye prišiel už aj do Európy.

HTC rozširuje zoznam aktualizovaných zariadení aj o HTC One E8. Update je zatiaľ len v Číne, ale užívatelia hlásia aktualizáciu aj v Jordánsku.

Autor článku: Tony Paluš