Z tlačového strediska čínskeho giganta Huawei prišla zaujímavá grafika, ktorá prezrádza dátum 9. marec a lokalitu Berlín. Je viac ako isté, že Huawei predstaví nový produkt, ktorým bude pravdepodobne očakávaný model P9.

Grafika ďalej zobrazuje pivo, no na čo tým výrobca naráža sa môžeme len domnievať. Huawei P8 a Huawei P8 Lite boli, resp. stále sú veľmi úspešné smartfóny. Model P8 Lite sa chváli úctyhodným predajným číslom, ktoré prekonáva hranicu 10 miliónov kusov. Model P8 Lite patrí k najpredávanejším aj u našich operátorov.

Nová generácia s poznačením P9 bude pravdepodobne kráčať v rovnakých stopách. Zároveň neuvidíme len jedno zariadenie, ale celý rad smartfónov P9.

Prvým bude klasický P9, ktorý bude pravdepodobne dopĺňať verzia s väčšou kapacitou RAM a internej pamäte. Ďalšími adeptmi sú Huawei P9 Lite a Huawei P9 Max, poprípade Plus. Podľa posledných uniknutých snímkov budú mať zariadenia kovovú konštrukciu, duálne prevedenie fotoaparátu (12 Mpx), snímač odtlačkov prstov na zadnej strane a pokrokové USB typ C.

Čo sa týka parametrov, model P9 Lite príde zrejme s 5 palcovým displejom, P9 s 5,2 palcovým displejom a P9 Max s obrím zobrazovacím panelom o veľkosti 6,8 palca. Pod kapotou modelu P9 by sme mali nájsť procesor Kirin 950, 32 GB úložisko a 3900 mAh. Ultimátny model Max by mohol dokonca prísť s vylepšenou verziou čipsetu Kirin 955 a 4 GB operačnou pamäťou RAM. Určite narastie aj kapacita batérie. Informácií teda veľa nie je, no všetky sa dozvieme za pár dní na tlačovom podujatí v Berlíne 9. marca.

Zatiaľ si môžete pozrieť čerstvo zverejnené fotografie modelu P9.

USB-Type-C Back-of-Huawei-P9 Front-of-Huawei-P9