Koncom októbra sme vás informovali o predstavení doslova gigantického Android tabletu z dielne kórejského Samsungu. Išlo o model Galaxy View, pričom žiadny podobný produkt na mobilnom trhu v podstate neexistoval.

Samsung pri predstavení ozrejmil, že Galaxy View je určený hlavne pre tých, ktorí radi sledujú videá. Využitie mal nájsť v moderných domácnostiach alebo firemnej sfére, kde by skvele poslúžil napríklad na prezentácie. Tablet váži úctyhodných 2,5 kg, jeho 18,4″ displej má rozlíšenie 1920 x 1080 pixelov a o pohon sa stará octa-core čip Exynos 7580 s 2 GB operačnou pamäťou RAM a 16/32 GB úložiskom. 5700 mAh batéria zvládne 8 hodín prehrávania videa.

Už na začiatku bolo jasné, že tento tablet nebude masovým predajným trhákom. Určený bol skôr užšej cieľovej skupine používateľov. Vzhľadom na to, že konkurencia nič podobné neponúka sa očakávalo, že predaje budú aspoň trochu uspokojivé.

samsung-galaxy-view

Najnovší cenový vývoj však nasvedčuje niečo iné. Po predstavení sa začal tablet predávať s cenovkou 599 dolárov (november 2015). Suma nebola najmenšia, vzhľadom na výbavu a celkovú špecifikáciu ale očakávaná. Po niekoľkých neúspešných týždňoch cena klesla o rovnú stovku, na 499 dolárov. Aktuálne sa tablet predáva za sumu 449 dolárov.

Údaje o cenách pochádzajú z ponuky renomovaného predajcu amazon.com. Rovnakú cenovku nájdeme aj v databáze ďalšieho veľkého predajcu, serveru bestbuy.com.

Samsung Galaxy View nás rozhodne zaujal a určite by sme si ho vedeli predstaviť niekde v kancelárii na konferenčnom stolíku alebo v smart kuchyni zavesený na chladničke. Drvivú väčšinu záujemcov ale odradila cena. Ak ešte pár mesiacov počkáme a cena znovu klesne, už by sa dalo o kúpe uvažovať.