Spoločnosť Sony Mobile na podujatí MWC 2016 predstavila novú sériu smartfónov označených ako Xperia X. Všetky majú 5-palcový displej, čiže rovnakú veľkosť, líšia sa však vo výbave. Trojica zastupuje entry-level kategóriu, strednú triedu aj vrcholový segment.

Množstvo iných konkurenčných výrobcov uviedlo na trh nové línie zariadení. Samsung popri Galaxy S zariadeniach produkuje Galaxy A smartfóny a napríklad LG doplnilo „G“ modelový rad o LG „K“ smartfóny.

Spoločnosť Sony Mobile si však ponechá iba novú Xperia X líniu na úkor tej Z-kovej. Informácie pochádzajú zo zastúpenia Sony Mobile v Nemecku, ktoré túto skutočnosť ozrejmilo na oficiálnej Facebook stránke, na margo reakcií fanúšikov.

Dá sa teda povedať, že model Xperia X Performance je vlajkový smartfón pre rok 2016 tohto japonského výrobcu. Od modelu Xperia Z5 sa Xperia X Performance príliš nelíši. Výrobca však zaviedol nový dizajnový prvok, a to kovovú zadnú stranu. Tá nahradila sklo. Spoločnosť Sony Mobile chcela novým názvom možno urobiť hrubú čiaru za Z líniou a symbolicky začať odznova. Podľa nás však stále kráča v rovnakých stopách, aj keď s novým názvom.

Xperia-X

Detaily o Xperia X Performance, Xperia X a Xperia XA smartfónoch nájdete v →článku z predstavenia←. Na  verejnosti sa tak isto→objavili ceny←, ktoré nie sú zrovna najmenšie. Hlavne pri pohľade na čerstvo predstavený→Xiaomi Mi 5←.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov