Čínsky Apple, ako spoločnosť Xiaomi mnohí nazývajú, aktuálne predstavila svoj nový vlajkový smartfón, model Mi 5. Podľa očakávaní, smartfón Xiaomi Mi 5 ponúka prémiový dizajn a high-end výbavu za podstatne nižšiu cenu, ako napríklad konkurencia z Južnej Kórey.

Xiaomi Mi 5 je vybavený 5,15 palcovým Full HD displejom, pod ktorým nájdeme osadený procesor Snapdragon 820 s grafickou jednotkou Adreno 530. Spolu s 3 alebo 4 GB LPDDR4 operačnou pamäťou RAM ide o najvýkonnejší smartfón, aký kedy z dielne Xiaomi vzišiel.

Xiaomi Mi 5 tvoria 3 verzie. Standard Edition má procesor taktovaný na 1,8 GHz, 3 GB RAM a 32 GB interné úložisko. High Edition má takt procesora 2,15 GHz, 3 GB RAM a 64 GB úložisko. Poslednou verziou je exkluzívna keramická edícia. Tá má procesor taktovaný na 2,15 GHz, 4 GB RAM a 128 GB internú pamäť.

Zadný fotoaparát (Sony IMX 298) disponuje rozlíšením 16 Mpx, má 4-osovú optickú stabilizáciu obrazu a schopnosť natáčať videá v 4K rozlíšení. Predný fotoaparát má 4 Mpx. 3000 mAh batériu nabijete prostredníctvom USB konektora typu C za asistencie rýchleho nabíjania Quick Charge 3.0 (80 – 90 % kapacity za jednu hodinu). Smartfón je vybavený 4G+ konektivitou na úrovni štandardu Cat. 12 a VoLTE prenosom hovorov.

Xiaomi-Mi-5 (4)

Čo sa týka konštrukcie a dizajnu, štandardná a vyššia edícia sú zhotovené z prémiového hliníku, ktorý kryje ochranné sklo Gorilla Glass 4. generácie. Exkluzívnu verziu tvorí keramické telo so sklom. Celý proces výroby konštrukcie pozostáva zo 16-tich krokov, pričom sa výrobcovi podarilo zachovať váhu na veľmi nízkej úrovni 129 gramov (o 14 gramov menej ako iPhone 6S) pri rozmeroch 144,55 x 69,2 x 7,25 mm. Zadná strana zariadenia je ergonomicky tvarovaná so zakrivením smerom k okrajom konštrukcie. K dispozícii bude biele, čierne a zlaté prevedenie.

Xiaomi Mi 5 je prvým smartfónom Xiaomi, na ktorom výrobca použil hardvérové tlačidlo pod displejom. Samozrejme do neho nezabudol integrovať veľmi kompaktný snímač odtlačkov prstov. Zariadenie beží na na OS Android vo verzii 5.1 so známou nadstavbou MIUI 7. Aktualizácia na Android Marshmallow je samozrejmosťou.

Xiaomi-Mi-5 (10)
Xiaomi-Mi-5 (9)
Xiaomi-Mi-5 (8)
Xiaomi-Mi-5 (7)
Xiaomi-Mi-5 (6)
Xiaomi-Mi-5 (5)
Xiaomi-Mi-5 (4)
Xiaomi-Mi-5 (3)
Xiaomi-Mi-5 (2)
Xiaomi-Mi-5 (1)
Xiaomi-Mi-5

Zariadenie Xiaomi Mi 5 sa začne predávať 1. marca za cenu po prepočte 306 dolárov v edícii Standard. High edícia bude stáť 352 dolárov a exkluzívna Ceramic edícia 413 dolárov. Pri prípadnej dostupnosti v našich končinách prostredníctvom rôznych online predajcov budeme musieť rátať s miernym navýšením ceny. Napriek tomu ide o najlepšie vybavený smartfón s prémiovým dizajnom a špičkovo optimalizovaným rýchlym prostredím s takto nastavenou cenou.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov