Spoločnosť Sony Mobile včera na podujatí MWC 2016 v Barcelone ukázala trojicu smartfónov z novej línie „X“. Ide o model Xperia X, Xperia X Performance a Xperia XA.

V podstate by sa dalo povedať, že zariadenia zastupujú vrcholový segment, strednú triedu aj entry-level kategóriu. Všetky zariadenia majú rovnakú veľkosť displeja (5 palcov), rozdiel je vo vlastnostiach, použitých materiáloch a špecifikácii.

Detaily o nových smartfónoch nájdete v →minulom článku z predstavenia←. Pri každom novom zaujímavom produkte pochopiteľne všetkých zaujíma cena. Tú sa zväčša dozvieme až pri trhovom štarte alebo tesne pred tým, z oficiálnych materiálov tlačových stredísk výrobcov.

Niekedy sa však cenu dozvieme skôr, vďaka rôznym internetovým predajcom, ktorí dané produkty zaradia do svojho predajného portfólia. To sa stalo aj pri čerstvo predstavených Xperia X smartfónoch.

Renomovaný online predajca amazon.com spustil predobejdnávky na smartfón Xperia X a Xperia XA. Ide pri tom o predpredaj v európskej, konkrétne v nemeckej lokácii predajciu. Model Xperia X Performance sa v ponuke neobjavil. Dôvodom je možno obmedzená trhová dostupnosť napríklad iba pre USA a ázijské krajiny, alebo toto zariadenie príde na trh jednoducho neskôr.

K spomínaným cenám, Sony Xperia X je možné si predobjednať za cenu 599 € a Sony Xperia XA za sumu 299 €. Predpokladáme, že model Xperia X Performance bude k dispozícii za cenu ešte o 100 € vyššiu. Výrobca Sony si teda za svoje nové kúsky vypýtal odvážnu sumu.

xperiax1 xperiax

Zároveň nie je vylúčené, že ceny po rozšírení dostupnosti klesnú. Každopádne, pri aktuálnej konkurencii v segmente to nové Xperie nebudú mať ľahké.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov