Úvod Novinky Panasonic predstavil Android fotomobil s obrovským 1“ senzorom pre skutočných nadšencov

Panasonic predstavil Android fotomobil s obrovským 1“ senzorom pre skutočných nadšencov

30

Panasonic kedysi vyrábal lacné smartfóny určené pre rozvojové krajiny, no s nimi veľa úspechov nezaznamenal. Potom nastalo ticho, no teraz to vyzerá tak, že spoločnosť je späť a s poriadne zaujímavým produktom.

Na Photokina 2014 totiž predstavili Lumix CM1. Podľa toho, či vidíte pohár napol plný, alebo napol prázdny je to smartfón s extrémne dobrým fotoaparátom, alebo naopak. Jedná sa o jednu z najväčších konkurencií ku fotomobilu Galaxy K Zoom, ktorý predstavil Samsung.

Podobne ako K Zoom, aj Lumix CM1 beží na Androide a dokonca ponúka kvalitné „vnútornosti,“ čo opäť pridáva na atraktívnosti tohto zariadenia.

lumixcm1

Hovorím o atraktívnosti, keďže Panasonicu sa do úzkoprofilového dizajnu zariadenia podarilo vtesnať 1-palcový senzor, čo na smartfónoch tak skoro neuvidíme. Jeho senzor je tak veľký, že dokáže konkurovať samotným kompaktom, ktoré boli vyrobené len pre fotenie. Senzor v Lumix Smart Camera CM1 ponúka 20 MPix rozlíšenie a prekrýva ho objektív Leica s clonou f/2.8. Dokáže natáčať 4K video (15 fps) a samozrejme aj 1080p video, rýchlosťou 30 fps.

Na zadnej strane sa nachádza 4,7-palcový displej s Full HD rozlíšením, zatiaľ čo vnútro vypĺňa 16 GB pamäti, 2 GB operačnej pamäti RAM, Wi-Fi, Bluetooth, NFC a 2 600 mAh batéria. Spomenúť ale musíme aj Snapdragon 801 s jadrami o takte 2.3 GHz a Android 4.4 KitKat.

Zariadenie bude dostupné od novembra vo Francúzsku a Nemecku, pričom stáť bude celkom mastných 899 €. Panasonic zatiaľ neplánuje s rozšírením predaja do ďalších krajín.

Zdroj: GA