Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 5 Dizajn Xiaomi Mi 5 v plnej paráde. Pozrite si rendery, ktoré vznikli...

Dizajn Xiaomi Mi 5 v plnej paráde. Pozrite si rendery, ktoré vznikli vďaka únikom

4
Dôveryhodný koncept Xiaomi Mi 5

O nadchádzajúcej vlajkovej lodi čínskeho jabĺčka sme za posledné týždne už čo-to počuli. A keďže sa úniky netýkali iba technických špecifikácií alebo samotného skóre z benchmark aplikácií, ale aj vizuálnych podôb, ktoré môže novinka dostať, tak tu teraz máme pekne spracovaný koncept.

Rendery vznikli vďaka šikovnému dizajnérovi a použitiu všetkých momentálne dostupných fotoúnikov, kde bola zachytená konštrukcia Xiaomi Mi 5 z viacerých uhlov pohľadu. Zatiaľ nepredstavený Android smartfón obsahuje kontroverzné Home tlačidlo, 2.5D ochranné sklo na prednej, ako aj na zadnej strane vrátane elegantne vyzerajúceho kovového rámiku. Pozícia hlavného fotoaparátu a dvojitého LED blesku sa oproti predchádzajúcej generácii Mi 4 vôbec nezmenila.

Na tele Mi 5 bude zrejme najzaujímavejšia jeho hrúbka. Tá by totiž mala dosahovať bezkonkurenčný rozmer. Vyplýva to z pred pár dňami zverejnenej oficiálnej informácie o hrúbke originálneho puzdra, ktorá nepresiahne 0,45 milimetra.

Niektoré časti hardvérovej výbavy už stihlo Xiaomi potvrdiť, píše web gadgets.ndtv.com. Počítať tak môžeme s čipsetom Snapdragon 820, slotmi pre dve SIM karty či NFC konektivitou. Ostatné špecifikácie údajne tvorí 5,2-palcový displej buď s Full alebo Quad HD rozlíšením, čo však určí zakúpená verzia Mi 5. Tá dostupnejšia ponúkne 3 GB RAM a aj 32 GB internej pamäte, drahšia pre zmenu o 1 GB RAM viac a až dvakrát väčšiu kapacitu úložiska. Taktiež sa špekuluje o 16 Mpx zadnom a až 13 Mpx prednom fotoaparáte alebo 3600 mAh batérii a rýchlonabíjacej technológií Quick Charge 3.0. Priamo od čínskeho výrobcu vieme dokonca aj to, že nová vlajková loď bude enormne rýchla.

Predstavenie novinky prebehne 24. februára počas realizácie podujatia MWC 2016, kde má byť dokonca v ten istý deň prístupná pre verejnosť a prítomných tech novinárov.

Xiaomi-Mi-5-concept-renders-based-on-leaks

Dôveryhodný koncept Xiaomi Mi 5

Xiaomi-Mi-5-concept-renders-based-on-leaks (2) – kópia Xiaomi-Mi-5-concept-renders-based-on-leaks (3) – kópia Xiaomi-Mi-5-concept-renders-based-on-leaks (4) – kópia Xiaomi-Mi-5-concept-renders-based-on-leaks (5) – kópia

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov