Markantný rozdiel medzi iOS od Apple a Androidom od Google je v tzv. „app drawer“ zásobníku aplikácií. Pri platforme iOS sa všetky aplikácie zobrazujú na domácich obrazovkách, pričom môžete klasicky vytvárať priečinky.

Operačný systém Android združuje všetky aplikácie v jednotnom menu a na domácu obrazovku si umiestníte len tie, ktoré chcete. Doteraz sa toto riešenie javilo ako praktickejšie, opak však môže byť pravdou. Príkladom je napríklad čínske Xiaomi, ktoré vo svojom prostredí MIUI nepoužíva žiadny zásobník na aplikácie od základu. Toto používateľské prostredie je pritom hodnotené medzi používateľmi výrazne pozitívne. Podobný trend napríklad nasleduje aj LG pri svojom čerstvom zariadení G5. V najnovšom LG UX už žiadne menu s aplikáciami nenájdete.

Vývoj naznačuje, že by takáto podstatná zmena mohla nastať aj v základnom prevedení čistého Androidu. Budúce Nexusy by tak v kombinácii s najnovším Androidom N zobrazovali všetky aplikácie pekne pokope na domácich obrazovkách.

K týmto úvahám najnovšie prispieva aj krátke video z produkcie Google, v ktorom prezentuje funkcionalitu aktualizovaných Google máp. Animovaný render smartfónu ukazuje užívateľské prostredie čistého Androidu bez zásobníka na aplikácie. Nemyslíme si však, že by ho Google pochoval úplne. Pravdepodobne len užívateľom ponúkne v nastaveniach možnosť takéto prevedenie zapnúť alebo vypnúť.