Každý je rád, keď mu na nejakej sociálnej sieti pribudne pri statuse alebo fotografii pekných pár „lajkov“. Obzvlášť to platí pri Instagrame, ktorý je zameraný na fotografie. Pekná fotografia je zväčša ocenená aj pekným počtom srdiečok.

Vedci dokonca tvrdia, že sme na „lajkoch“ závislí. Každé takéto upozornenie nás poteší, za čo môže chemická látka dopamín, ktorá sa prirodzene vylučuje v našom mozgu. Jej vylučovanie napríklad stúpa pri príjme potravy, fyzickej aktivite, sexe a spájaná je tiež s mechanizmom pôsobenia drog a omamných látok.

Možno ste ste niekedy premýšľali, aké by to bolo mať na Instagrame niekoľko stoviek tisíc alebo miliónov fanúšikov. Pri pridaní kvalitnej fotografie by vám pravdepodobne od notifikácií vybuchol smartfón. Ako to v takomto prípade vyzerá nám ukázal Demy de Zeeuw, ktorý prevádzkuje Instagram účet @433 zameraný na obľúbený futbal. Jeho športové fotografie sleduje viac ako 8 miliónov používateľov Instagramu. Na svojom smartfóne si nechal v aplikácii Instagram zapnuté push notifikácie, pridal fotografiu a celé dianie nahral na video.

Smartfón jednoducho musel nechať tak a zatiaľ si spríjemňoval voľný čas pitím kávy. Napríklad taká Kim Kardashian musí mať taktiež o zábavu postarané, keďže jej účet sleduje až neuveriteľných 57 miliónov používateľov. Snáď jej niekto povedal, že tieto notifikácie sa dajú vypnúť v nastaveniach aplikácie.

Teraz si už pozrite úsmevné video a pokiaľ ste na Instagrame, sledujte náš profil @instagram.com/androidportal.

When you post epic content on instagram.com/433 8 million followers, this is how your pushnotification will look like.. ☕?

Posted by Demy de Zeeuw on 10. január 2016

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instagram.android&hl=sk“]