Úvod LG LG G5 Súboj gigantov: LG predstaví G5 v rovnaký deň, ako Samsung svoj GALAXY...

Súboj gigantov: LG predstaví G5 v rovnaký deň, ako Samsung svoj GALAXY S7

2
Samsung vs. LG (foto: knowyourmobile.com)

21. februára prebehnú dve veľkolepé predstavenia od dvoch juhokórejských rivalov. Deň pred oficiálnym začiatkom podujatia MWC 2016 tak uvidíme nový Galaxy S7 a aj model G5, ktorý má tentokrát ponúknuť celokovovú konštrukciu s vymeniteľnou batériou.

Tento dátum však nie je pre LG vôbec typický. G4 aj G3 boli totiž odhalené až v apríli, nie koncom februára. Podľa slov jedného člena vrcholového manažmentu spoločnosti v tom má prsty kvalita čipsetu Snapdragon 820, ktorá je oproti predchádzajúcej generácii Snapdragon 810 neporovnateľne lepšia. Neslávne známe prehrievanie má byť tentokrát minulosťou, takže im vraj už v uvedení novej vlajkovej lode LG G5 na spotrebiteľský trh nič nebráni.

Deň pred oficiálnym otvorením brány MWC plánuje LG prostredníctvom tlačovej správy odhaliť nový vlajkový mobil,“ uviedol TOP predstaviteľ výrobcu počas piatkového rozhovoru.

Predstavenie novej vlajkovej lode LG prebiehalo vždy až dva mesiace po predstavení vlajkového modelu spoločnosti Samsung. Tento rok bude ale iný. LG Electronics je na boj so Samsungom pripravené.

Oficiálne vyjadrenie spoločnosti LG na vyššie uvedené slová šéfa mobilnej divízie ale zatiaľ neexistuje. Ten zároveň prezradil, že o minuloročnú vlajkovú loď G4 je zo strany zákazníkov skvelý záujem. Analytici aj napriek tomu predpokladajú nižšie predaje aké mal takmer dva roky starý G3.

LG G5 a jeho vymeniteľná batéria
LG G5 a jeho vymeniteľná batéria

Galaxy S7 údajne prešiel veľkými hardvérovými (predovšetkým fotoaparát) a softvérovými zmenami, avšak vizuálna podoba konštrukcie zostane podobná tej, ktorou disponuje starší Galaxy S6. Špekulácie navyše hovoria i o nižšej cenovke. Konkrétnejšie detaily zatiaľ nepoznáme.

Nový Snapdragon

Snapdragon 820 bude poháňať rad špičkových Android smartfónov, a to vrátane Galaxy S7, G5, Le Max Pro aj očakávaného Mi 5 od Xiaomi. Hromadnú výrobu čipsetu ešte len tento týždeň oznámil Samsung, na čo použije svoj 14 nanometrový FinFET proces druhej generácie, ktorý čipsetom poskytne o 15% vyšší výkon a o 15% nižšiu spotrebu energie.

Rozhodnutie LG s výberom MWC pre jeho novú vlajkovú loď súvisí s odstránením nedostatkov v aplikačných procesoroch, ktoré dodáva americký gigant Qualcomm, keďže dve predchádzajúce verzie – G4 a V10 – boli kvôli problémom s prehrievaním nútené využívať slabší čipset Snapdragon 808.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny