Minuloročný Huawei Mate 8

Huawei Mate 8 si odbil medzinárodnú premiéru na podujatí CES 2016, k oficiálnemu predstaveniu došlo ale o mesiac skôr. Udialo sa tak v domovskej Číne, kde bolo zariadenie zároveň takmer okamžite dostupné prostredníctvom rôznych predajcov.

Huawei Mate 8 bude v prvej polovici roka dostupný aj v našej krajine za odporúčanú maloobchodnú cenu 599 eur. Viac informácií o dostupnosti a parametroch nájdete v už publikovanej tlačovej správe. Krátko po začatí predaja na ázijskom trhu začali rôzni predajcovia informovať o vypredaní skladových zásob. Tieto správy viedli k presvedčeniu, že je o zariadenie veľký záujem alebo že výrobca zámerne dodal menší počet kusov. Následné správy o nedostupnosti by tak smartfónu pridali na „exkluzivite“.

Podľa najnovších čísel z „velenia“ spoločnosti Huawei je o smartfón Huawei Mate 8 skutočne veľký záujem. Behom mesiaca si ho na ázijskom trhu zadovážilo viac ako jeden milión záujemcov. Podotýkame, že Huawei Mate 8 je momentálne dostupný len na trhoch v ázijských krajinách a do Európy dorazí v najbližších dňoch, respektíve týždňoch.

huawei-mate-8-display

Je zaujímavé, že spoločnosť Huawei zatiaľ neplánuje s týmto pokrokovým smartfónom expandovať na americký trh napriek tomu, že prešiel certifikačným procesom americkej telekomunikačnej komisie.