Úvod Konkurencia BlackBerry Všetky BlackBerry smartfóny bude v roku 2016 poháňať Android

Všetky BlackBerry smartfóny bude v roku 2016 poháňať Android

0
BlackBerry PRIV

Či sa to už niekomu páči alebo nie, záchrana biznisu je pre každú jednu spoločnosť prvoradou. A aj to je jeden z hlavných dôvodov, prečo sa problémami zmietané BlackBerry rozhodlo pochovať svoj vlastný operačný systém BlackBerry OS a namiesto neho použiť najrozšírenejšiu alternatívu na spotrebiteľskom trhu.

Za rozhodnutím kanadského výrobcu zrejme stojí pozitívna spätná väzba od majiteľov posledného modelu PRIV, ktorý kombinuje Android s niekoľkými bezpečnostnými prvkami a špičkovou hardvérovou klávesnicou. Práve to ho odlišuje od bežných smartfónov a keďže dokáže poskytnúť nadštandardnú úroveň zabezpečenia ochrany používateľských dát, je vhodný aj pre takzvaných biznis zákazníkov (iné spoločnosti, podnikateľov atď.), čo z neho robí unikátny mobilný produkt. Vidieť to navyše môžeme aj na samotnej cenovke.

Stratégia BlackBerry by mala byť tento rok veľmi podobná. To znamená, že všetky smartfóny od výrobcu, ktoré v nadchádzajúcich mesiacoch uzrú svetlo sveta, budú poháňané systémom Android od Google. Medzi novinkami sa očakáva hi-end, mid-range a možno aj low-end model.

Túto informáciu potvrdil sám šéf BlackBerry John Chen v rozhovore počas podujatia CES 2016 pre tech web Cnet. Bližšie detaily však zatiaľ prezradiť nechcel. Zároveň poznamenal, že aj keď sú predaje Android smartfónu PRIV ďaleko od slovíčka „dobré“, zostáva i naďalej optimistický.

Na systém BlackBerry 10 sa nezabudne úplne. Jeho budúcnosť však spočíva iba vo vládnych a iných špeciálnych projektoch.