Úvod Konkurencia Apple Apple v USA vyhral súd. Samsung musí skončiť s predajom niektorých modelov

Apple v USA vyhral súd. Samsung musí skončiť s predajom niektorých modelov

9
Patentová vojna, ako ťa len nemáme radi. Mnohí pritom tvrdia, že je to úplná zbytočnosť, vzhľadom na to, že kým celý súdny spor skončí, zariadenia, ktoré patenty porušili sú už dávno zastarané. Apple si to teraz vyskúšal na vlastnej koži.

Sudkyňa Lucy Koh odsúhlasila zákaz predaja niektorých modelov Samsung smartfónov, ktoré Apple žiada už dlhé roky. Keď vravíme dlhé roky, tak to tak aj myslíme. Zariadenia totiž pochádzajú z éry Galaxy S III, teda približne z roku 2012.

Najhoršie (pre Apple) na tom je to, že sa súdne rozhodnutie nevzťahuje ani na jedno zariadenie, ktoré je momentálne v predaji. Všetky zariadenia, ktoré spadajú do súdneho rozhodnutia sú už dávno stiahnuté z poličiek predajcov.

Čo sa Apple týka, pre nich je to maximálne symbolická výhra, keďže nič viac z nej nevyžmýkajú. Zaujímavosťou je aj to, že na stranu Samsungu sa v tomto súdnom spore pridali aj spoločnosti ako Google, Facebook, HP či Dell. Ich cieľom je celý prípad posunúť pred najvyšší americký súd, ktorý sa od 18. storočia nezhostil žiadneho patentového sporu. Prípadná dohra by tak mohla byť zaujímavá aj z historického hľadiska.