Fanúšikovia „čínskeho Apple“, spoločnosti Xiaomi, úpenlivo čakajú na novú vlajkovú loď, ktorú uvidíme až začiatkom budúceho roka. Súčasní majitelia týchto smartfónov sa ale dočkajú aj niečoho iného. Aktualizácie na najnovší Android.

Manažér spoločnosti Xiaomi na čínskej sociálnej sieti Weibo zverejnil informáciu, že aktuálne začína prebiehať uzavreté beta testovanie operačného systému Android vo verzii 6.0 Marshmallow. Jeho súčasťou je aj známe používateľské rozhranie MIUI 7.

Predpokladáme, že vo veľmi blízkej dobe bude najnovší Android k dispozícii aj vo verejnom beta teste s možnosťou dobrovoľnej inštalácie. Je dosť možné, že finálnu verziu uvidíme niekedy vo februári roku 2016, spolu s predstavením nového TOP modelu Xiaomi Mi 5.

Táto aktualizácia sa pripravuje pre zariadenia Mi Note a Mi4. Postupne prídu na rad určite ďalšie smartfóny z portfólia Xiaomi. Práve model Xiaomi Mi4 dostal pred pár dňami privilégium druhého operačného systému. Spoločnosť Microsoft po dlhom testovaní oficiálne uviedla operačný systém Windows 10 pre toto zariadenie.

Xiaomi Mi4 s OS Android 6.0 Marshmallow
Xiaomi Mi4 s OS Android 6.0 Marshmallow

Pri smartfónoch Xiaomi paradoxne nie je ani tak smerodajná verzia operačného systému Android, ale skôr verzia používateľského rozhrania MIUI. To dostáva samostatné aktualizácie s novými funkciami a obľúbené je hlavne vďaka skvelej optimalizácii a dizajnu. Jeho vzhľad sa v niektorých prípadoch inšpiroval systémom iOS od Apple.