Úvod Výrobcovia OnePlus Unikla možná podoba OnePlus 3. Smartfón má poháňať Snapdragon 820

Unikla možná podoba OnePlus 3. Smartfón má poháňať Snapdragon 820

0
OnePlus 3?

Aj keď do oficiálneho predstavenia ešte zopár mesiacov zostáva, internetom už teraz koluje niekoľko možných podôb ďalšej generácie čínskeho zabijaka vlajkových lodí popredných výrobcov. A tá najnovšia nevyzerá vôbec zle. Taktiež sme sa dozvedeli, že OnePlus 3 dostane pokročilý čipset, ktorý nám včera ukázal obdivuhodný výsledok.

Čipsetu Snapdragon 820 sa totiž podarilo v AnTuTu prostredníctvom zatiaľ nepredstaveného Android smartfónu Xiaomi Mi 5 dosiahnuť šesťciferné množstvo bodov, čo je samozrejme skutočne veľa. Ak nepočítame výkon nového čipsetu Exynos 8890 od spoločnosti Samsung, tak ide o TOP výsledok z tejto populárnej benchmark aplikácie, aké sme mali možnosť doteraz vidieť.

Súčasný model OnePlus 2 predstavil výrobca ešte v júli tohto roka. Jeho nástupca by sa mal teda odhaliť v podobný termín, avšak počas roka 2016.

Nový dizajn

Ak je čerstvý render aspoň sčasti pravdivý, o čom sa dá silno pochybovať, konštrukcia OnePlus 3 dostane výrazne vizuálne zmeny. Ich súčasťou bude hranatejší tvar telefónu, absencia hardvérového tlačidla pod displejom či výraznejší kovový rámik. Na jednom z renderov je navyše vidieť predné ochranné sklo displeja so strieborným nádychom. Niečo podobné má aj Samsung Galaxy S6, akurát v iných farebných prevedeniach.

Render OnePlus 3
Render OnePlus 3

Očakávania od technických špecifikácií sú samozrejme vysoké, hoci samotná cenovka má zostať na rovnakej úrovni ako v súčasnosti. Práve vďaka tejto kombinácii dostal model prezývku zabijak vlajkových lodí.

Viaceré technologické weby, vrátane PhoneArena, však spomínajú zachovanie postačujúceho Full HD rozlíšenia. Pri vývoji zobrazovacieho panelu by sa ale na druhú stranu mali zamerať na iné aspekty (kontrastný pomer, presnosť farieb atď.), ktoré vedia úroveň kvality takisto zdvihnúť.