Úvod Výrobcovia Samsung Nový TouchWiz má byť v GALAXY S7 plynulejší ako iOS od Apple

Nový TouchWiz má byť v GALAXY S7 plynulejší ako iOS od Apple

39

Či tomu niekto verí alebo nie, čerstvý únik informácií prezradil, že dávnejšie avizovaná spolupráca spoločností Samsung a Google prinesie také vylepšenie problémovej nadstavby TouchWiz, že bude v novej vlajkovej lodi Galaxy S7 na úrovni alternatívneho systému iOS.

A to je zrejme aj stredobodom pozornosti jej doterajšieho vývoja, nakoľko juhokórejský gigant tentokrát vynechá radikálnu zmenu vizuálneho vzhľadu alebo materiálov konštrukcie. Miesto toho zameria pozornosť práve na softvérovú stránku očakávaného Android smartfónu. Tá bola doteraz väčšinou iba obeťou negatívnej spätnej väzby zo strany používateľov.

V posledných mesiacoch sa ale TouchWiz pohol výrazne dopredu, čo sú naozaj dobré správy, pretože to výrazne zle vplývalo na vnímanie značky zo strany spotrebiteľa a teda aj potenciálneho zákazníka. Pokiaľ by sa spoločnosti Samsung niekedy podarilo dosiahnuť optimalizáciu nadstavby (optimalizácia je iba jedna, neexistuje lepšia ani horšia), s hardvérom a dizajnom, aký svojim hi-end modelom dáva, môže tromfnúť akúkoľvek konkurenciu na spotrebiteľskom trhu.

S optimalizáciou má výrobcovi spotrebnej elektroniky pomôcť aj skupinka softvérových inžinierov z Google, ktorí pracujú na čistom operačnom systéme Android. Ich cenné skúsenosti preto môžu priniesť také výsledky, aké sa Samsungu doteraz nepodarilo dosiahnuť ani počas niekoľkých rokov.