Samoriadiace autá sú budúcnosť a viac ako verejnosť si to uvedomujú technologickí giganti. Ku spoločnostiam Google alebo Tesla, ktoré na vývoji autonómnych vozidlách intenzívne pracujú, sa čoskoro pridá aj ostrieľaný líder Samsung.

Aj keď sa Samsung plánuje vrhnúť do podnikania so samoriadiacimi autami, nie takým spôsobom, ako by ste očakávali. Samsung nebude vyvíjať vlastné vozidlo ale zameria sa na komponenty pre takéto autá. Samostatná divízia Samsung Automotive má v pláne pre autonómne vozidlá vyvíjať a vyrábať navigačné systémy, multimediálnu výbavu alebo prvky, ktoré so samoriadením priamo súvisia.

Očakávať teda môžeme rôzne pokročilé senzory, radary, ale aj inteligentný softvér. Mobilné technológie hrajú v súčasnej dobe v našich životoch dôležitú úlohu a do budúcnosti to pocítime ešte výraznejšie. Samsung chce byť pochopiteľne na čele v každom pridruženom hi-tech odvetví.

Asi najznámejšie autonómne vozidlo z dielne Google. Spoločnosť ho už testuje v reálnej prevádzke vo vybraných amerických mestách
Asi najznámejšie autonómne vozidlo z dielne Google. Spoločnosť ho už testuje v reálnej prevádzke vo vybraných amerických mestách

Samsung vyrába okrem vlastných smartfónov aj množstvo komponentov pre ostatných konkurenčných výrobcov. Máme na mysli hlavne dôležité súčiastky, akými sú displeje, batérie alebo pamäte.

Ako server engadget.com poznamenal, začať s výrobou komponentov pre autonómne vozidlá je rozumnejšie, ako od základu a hlava-nehlava začať vyvíjať vlastné vozidlá. Samsung sa postupne zoznámi s technológiou, získa skúsenosti a možno sa o pár rokov pustí do vozidla, ktoré bude na kapote niesť známy emblém Samsungu.

Všetko je ešte stále hudba budúcnosti, no nie tak vzdialenej, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať.