Mini verzie populárnych high-end smartfónov zaznamenávali v minulosti slušný trhový úspech. Podobne na tom bol aj Samsung Galaxy S5 Mini, preto sa očakávalo, že Samsung príde s novým nástupcom, modelom Galaxy S6 Mini.

Na začiatku roka sa síce objavilo pár neoficiálnych snímkov a informácií, odvtedy však bolo ticho. S blížiacim sa očakávaným predstavením nových top modelov Galaxy S7 už snáď ani nikto neočakával, že sa Mini verzie smartfónu Galaxy S6 dočká.

Opak je pravdou a existenciu zariadenia potvrdil internetový obchod letstango.com.

scr

Samsung Galaxy S6 Mini by mal poháňať procesor Snapdragon 808 spolu s 2 GB operačnou pamäťou RAM a 16 GB interným úložiskom. Zadný fotoaparát by mal disponovať rozlíšením 15 MPix, predný snímač hodnotou 5MPix a samotný Super AMOLED displej bude mať uhlopriečku 4,6 palca. Predajca hovorí aj o nevymeniteľnej batérií, čo značí unibody konštrukciu a dokonca by nemal chýbať ani snímač odtlačkov prstov.

Dúfame, že si z nás zdroje nevystrelili a Samsung skutočne takýto model predstaví. Slušne vybavených smartfónov, no s menšou uhlopriečkou displeja na trhu veľa nie je.