Zákazníci operátora Orange v Banskej Bystrici, Bratislave, Košiciach, Martine, Piešťanoch, Prešove aj Zvolene sa od začiatku decembra môžu tešiť z ešte rýchlejšieho mobilného internetu.

Vďaka sprístupnenej funkcionalite sieťovej agregácie sa maximálna teoretická rýchlosť siete zvyšuje na 225 Mbit/s. Orange zároveň stále zvyšuje pokrytie Slovenska sieťou 4G i 3G, pričom najmodernejšia 4G sieť je už dostupná okrem jedného vo všetkých slovenských mestách.

Orange už dnes pokrýva signálom LTE+ s maximálnou rýchlosťou 225 Mbit/s celé územie metropoly stredného Slovenska, Banskej Bystrice. Okrem toho môžu touto rýchlosťou surfovať aj zákazníci vo významných častiach Bratislavy, Košíc, Martina, Piešťan, Prešova aj Zvolena.

Orange implementoval nadstavbu LTE+ využitím sieťovej agregácie existujúceho pásma 2600 MHz s pásmom 800 MHz, čo okrem vyššej rýchlosti, významne zlepšuje pokrytie LTE signálom vo vnútri budov. Tento benefit ocenia najmä zákazníci v domácnostiach, v ktorých často využívajú tablety a smartfóny.

„Naše dlhoročné úsilie vkladáme do toho, aby zákazníci mohli využívať čo najkvalitnejšie a najrýchlejšie internetové pripojenie bez ohľadu na to, kde sa práve nachádzajú“, hovorí riaditeľ úseku informačných systémov a sietí spoločnosti Orange Slovensko Ivan Golian.

Spoločnosť Orange Slovensko zároveň neustále rozširuje pokrytie územia Slovenska sieťou 4G i sieťou 3G. Ani nie poldruha roka od komerčného spustenia 4G siete Orangeu, jej signálom pokrýva už 64 % obyvateľov Slovenska, ktorí žijú v 137 mestách a 313 obciach. Ku stopercentnému pokrytiu všetkých miest na Slovensku sieťou 4G chýba operátorovi už len jedno mesto. 3G sieť od Orangeu môže využívať 93 % populácie Slovenskej republiky, jej signálom je pokrytých 138 miest a 1522 obcí na Slovensku.