Úvod Výrobcovia LG LG pracuje na novom smartfóne s ohnutým displejom. Nejde o G Flex...

LG pracuje na novom smartfóne s ohnutým displejom. Nejde o G Flex 3

0
LG G Flex 2

LG a Samsung boli prví výrobcovia, ktorí priniesli smartfóny so zahnutými displejmi. Ich prvenstvo dokonca trvá až dodnes. Úspešne boli a ešte aj stále sú ale iba od jedného z nich, preto LG vraj pracuje na úplne novom mobilnom zariadení, s ktorým by vedeli úspešne nahradiť súčasný a celkom nepopulárny G Flex 2.

Prezradil to známy používateľ sociálnej siete Twitter pod nickom @evleaks. Dodal, že sa tentokrát bude jednať o iný spôsob zakrivenia displeja, než to bolo pri modelovej rade G Flex. Panel sa vraj ohne niekde vo vrchnej časti, čo by eventuálne mohlo pripomínať súčasnú alternatívu v smartfóne LG V10, kde sa nachádza dodatočný mini displej priamo nad hlavným.

Smartfóny G Flex a druhá generácia G Flex 2 disponujú zahnutým displejom nie na bokoch panelov, ale v strede – od hornej po dolnú časť, nie zľava doprava. Samsung vo svojej vlajkovej lodi Galaxy S6 edge a S6 edge plus ponúka ohnutie ľavého a pravého boku, čo pri niekoľkých uhloch pohľadu vytvára dojem, že smartfón nemá takmer žiadne bočné rámiky.

@evleaks v minulosti stál za niekoľkými rozmernejšími únikmi, ktoré sa neskôr ukázali ako pravdivé, takže ide o pomerne dôveryhodný zdroj informácií. Tento človek predpovedal hardvérovú výbavu alebo vizuálne spracovanie konštrukcie pre viaceré hi-end kúsky a po predstavení bola väčšina taká istá.