Úvod Výrobcovia HTC HTC One X9 oficiálne: Šikovný mid-range phablet z hliníku

HTC One X9 oficiálne: Šikovný mid-range phablet z hliníku

0
HTC One X9

Ako sa predpokladalo, tak sa aj stalo. Po sérii únikov špecifikácií, fotografií, renderov a hlavne posledného obrázku s čínskymi znakmi, je očakávaný One X9 konečne oficiálne predstavený. Treba podotknúť, že veľa predpokladov bolo nakoniec aj zrealizovaných. Ide teda o mid-range kategóriu s veľkým displejom a prémiovým telom.

Android novinka sa objavila na webstránke čínskej pobočky výrobcu. Oproti One A9 pribudli pod 5,5-palcový IPS LCD displej svietiace kapacitné tlačidlá, doplnok okolo zadného 13 MPx fotoaparátu v štýle Nexus 6P a ubudol senzor na odtlačky prstov. Zvukový výstup je tentokrát umiestnený na prednej strane, čím sa HTC vrátilo k svojej tradícii, ktorú môžeme vidieť na viacerých súčasných aj starších modeloch.

Hliníková konštrukcia má rozmery 153,9 x 75,9 x 7,99 mm a okrem iného ponúka aj 71,38% pomer displej/telo. Po dizajnovej stránke nesie vizuálne črty ešte čerstvého One A9, takže sa z niektorých uhlov podobá na iPhone 6.

Srdcom smartfónu je spoľahlivý čipset MediaTek Helio X10 s maximálnym taktom 2.2 GHz. Nechýbajú ani 3GB RAM, 32GB interného úložiska a slot na microSD kartu.

Hlavný fotoaparát disponuje optickou stabilizáciou obrazu a podporou pre bezstratový formát RAW, vrátane možnosti natáčať 4K videá. Predný 5MPx senzor má clonu f/2.0, takže mu nebude robiť problém ani tmavšie prostredie.

Telefón je vybavený 3000 mAh článkom, ktorý sa dá nabíjať rýchlonabíjačkou (5V / 1.5A), čo síce nie je tak rýchle ako nabíjanie nového Nexusu od Huawei, ale je to stále lepšie ako klasika.

Cenovka HTC One X9 by mala byť niekde na úrovni 350 až 400 amerických dolárov.

htc-one-x9-official-3 htc-one-x9-official-7-630x456

htc-one-x9-official-8