Hneď na úvod musíme poznamenať, že aj keď sa hra nachádza v obchode Google Play, nie je dostupná pre všetky krajiny. Autori hru sprístupnili najskôr pre kľúčové trhy.

Ako iste tušíte, naša krajina medzi kľúčové nepatrí, to však neznamená, že si hru Age of Empires: World Domination nezahráme. Ako býva zvykom, autori najskôr „pozbierajú“ spätnú odozvu od hráčov a následne hru uvoľnia aj pre ostatné krajiny, resp. trhy.

Age of Empires je legendárna strategická hra a už dávnejšie sa ozývali hlasy, že by si zaslúžila aj verziu pre mobilné operačné systémy. Microsoft prosby vypočul a pripravil hru s podtitulom World Domination.

Hra je postavená na revolučnom real-time hernom systéme. Vojnu tak budete viesť v reálnom čase, s nasadzovaním všemožných jednotiek, vojakov a zbraní.

Samozrejme budete budovať vlastné impérium aj s postupným odhaľovaním mapy tak, ako kedysi. Vybrať si budete môcť zo stovky hrdinov, učiť sa budete nové technológie od vyspelých civilizácií, nechýbajú odlišné typy vojenských jednotiek alebo moderné bojové taktiky a stratégie podľa uváženia.

Všetko je prispôsobené súčasnej grafike a dotykovému ovládaniu s možnosťou používania intuitívnych gest. Ako sa môžete presvedčiť na promo videu nižšie, hra vyzerá skutočne lákavo. My len dúfame, že bude čoskoro dostupná aj v našom obchode Google Play.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.klab.aoe“]