Star Wars. Kultové dielo G. Lucasa sa na nás v tomto období valí zo všetkých strán. Dôvodom je nový film, ktorý sa práve dostáva do kín. Spoločnosť Google je nesporným fanúšikom Hviezdnych vojen a pre svojich používateľov si pripravila nejedno prekvapenie s touto tématikou.

Najnovšie vám Google v rámci projektu Experiments umožní používať váš smartfón ako svetelný meč, a to doslova. Potrebovať budete prehliadač Chrome a túto adresu, na ktorú kliknete na svojom počítači: lightsaber.withgoogle.com/experience.

Následne budete musieť do prehliadača svojho smartfónu zadať internetovú URL adresu, ktorú vám počítač vygeneruje. Vďaka pokročilým webovým technológiám bude smartfón komunikovať s desktopovým prehliadačom v reálnom čase. Jediným problémom môže byť pomalšie pripojenie na internet, pokiaľ ho však máte dostatočne rýchle, nič vám nebráni zahrať si epickú hru.

chrome

Poraziť budete musieť všetkých vojakov nepriateľského impéria a to práve svojím smartfónom, s ktorým budete musieť mávať ako s pravým svetelným mečom. Vďaka použitej WebGL technológii je hra oblečená do 3D grafiky a ide o rozhodne podarenú zábavku. Veď posúďte sami.