Najväčšia sociálna sieť Facebook vo svojej oficiálnej Android aplikácii pripravuje ďalšiu zmenu. Týka sa automatickej synchronizácie fotografií so smartfónom, ktorá už funguje bezmála tri roky.

Táto funkcia zanikne 10. januára a ak by ste chceli synchronizáciu aj naďalej využívať, potrebovať budete ďalšiu aplikáciu od tvorcov Facebooku. Ide o appku Moments, ktorá zatiaľ u nás nie je dostupná. Predpokladáme, že s blížiacim sa termínom ukončenia funkcie automatickej synchronizácie Facebook rozšíri dostupnosť aj pre ostatné krajiny.

Aplikácia Moments primárne slúži pre zdieľanie fotografií, pričom jej napríklad nechýba ani funkcia rozpoznávania tváre. Po novom bude jej gro tvoriť aj automatická synchronizácia. Podľa vyjadrení predstaviteľov Facebooku mala funkcia automatickej synchronizácie opodstatnenie pri nahrávaní fotografií z počítača alebo notebooku. V súčasnosti ale nahráva drvivá väčšina používateľov svoje fotografie cez smartfón.

moments

Nie je to prvý krát, čo nás Facebook tlačí do používania ďalšej ich aplikácie. Podobne dopadlo aj chatovanie prostredníctvom hlavnej aplikácie, pre ktoré potrebujeme už rok výhradne aplikáciu Facebook Messenger.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.moments“]