Úvod Výrobcovia Samsung Čipsety GALAXY S7 v boji proti čipsetom v iPhone a iPade: Víťaz...

Čipsety GALAXY S7 v boji proti čipsetom v iPhone a iPade: Víťaz nie je celkom jednoznačný

0

Samsung Galaxy S7 budú s najväčšou pravdepodobnosťou poháňať hneď dva rôzne čipsety – Exynos 8890 vlastnej výroby a Snapdragon 820 od Qualcommu. To, aký čipset bude poháňať jednotlivé zariadenia bude záležať na regióne, v ktorom budú predávané. Slovenské Galaxy S7 by mal už tradične poháňať Exynos.

Tak či tak, na internete sa objavili nové informácie o výkone jednotlivých verzií, ktoré po novom prešli porovnaním s čipsetmi od Apple. V tabuľke (nižšie) môžete vidieť, ako sa darilo či už Snapdragon 820 alebo Exynos 8890. Porovnané neboli len s Apple A9, ktorý poháňa iPhone 6s a 6s Plus, no aj s výkonnejším A9X, ktorý poháňa iPad Pro.

Apple A9X v porovnaní s Apple A9 ponúka vyšší takt jednotlivých jadier (2.26GHz vs 1.85GHz), no dokonca disponuje 12-jadrovým grafickým čipom. Aj vďaka tomu v teste záťaže jedného jadra celkom jasne zvíťazil. V multi-core teste, teda teste, v ktorom sa testuje výkon všetkých jadier už zvíťazil osemjadrový Exynos 8890. Bude zaujímavé sledovať, ako si s týmto výkonom poradia vývojári. Vyzerá to tak, že nové čipsety rozžujú asi všetko.

Galaxy-s7-chipsety-vs-Apple-A9-chipsety-Geekbench