Úvod Novinky Zaujímavosti Tvorca Androidu, Andy Rubin, plánuje začať výrobu vlastných smartfónov

Tvorca Androidu, Andy Rubin, plánuje začať výrobu vlastných smartfónov

0
Andy Rubin, prezývaný aj ako "otec Androidu"

Na spotrebiteľský trh s mobilnými telefónmi by už čoskoro mohla pribudnúť ďalšia značka. Jeden z tvorcov populárneho systému Android má vraj veľké plány s vytvorením novej spoločnosti, ktorý by na pulty obchodov prinášala vlastné hi-end produkty.

Andy Rubin pracoval dlhé roky pre Google, kde mal na starosti ďalší vývoj jeho softvérového diela, ktoré internetový gigant ešte v roku 2005 kúpil. Teraz to však vyzerá tak, že sa pustí už aj do hardvéru. Čerstvé špekulácie totiž hovoria o možnosti, že Andy vybuduje vlastné kapacity na vývoj a produkciu špičkovo vybavených Android smartfónov, ktoré by dokázali úspešne konkurovať aj iPhone od Apple.

Správu priniesol renomovaný web The Information, kde taktiež hovorí o aktuálne prebiehajúcom nábore profesionálov, pričom je momentálne nejasné, akú pozíciu Andy Rubin v personálnej štruktúre spoločnosti zaujme.

Finančné investície majú prísť zo zdrojov investičného fondu Playground Fund, za ktorou stojí spolutvorca systému Android. Jeho zameranie je totiž orientované práve na takéto začínajúce start-upy, kde nápady síce sú, no chýbajú im financie na rozbehnutie potenciálne ziskového biznisu.