Úvod Výrobcovia OnePlus Zamestnanec Google: Nekupujte si USB Type-C od OnePlus, nemá správne parametre!

Zamestnanec Google: Nekupujte si USB Type-C od OnePlus, nemá správne parametre!

2

OnePlus je spoločnosť, ktorá sa medzi prvými začala chváliť tým, že svoj nový telefón vybaví najmodernejším konektorom USB Type-C. Okrem toho začala poskytovať možnosť kúpiť si náhradný kábel, ktorý je nielen veľmi kvalitne spracovaný, ale aj cenovo dostupný. Mali by ste si ho teda kúpiť, nie? Zamestnanec Google, Benson Leung to neodporúča a tu je dôvod, prečo.

Či bude kábel fungovať dosť záleží od toho, aké zariadenie ním chcete nabiť. Ak budete mať tú smolu a nabijete ním napríklad Chromebook Pixel, Nexus 6P či Nexus 5X, máte dosť veľký problém. Poškodiť si môžete nabíjačku, USB Hub či dokonca USB port na počítači. Majte však na pamäti, že ovplyvnené môžu byť aj ďalšie zariadenia, ktoré Benson zatiaľ netestoval.

Dôvodom má byť jednoduchý fakt, že kábel od OnePlus nespĺňa špecifikácie, ktoré spomínané zariadenia vyžadujú. Kábel od OnePlus totiž využíva 3A rezistor (identifier resistor) a iné káble, napríklad tie, ktoré využíva Google, majú tradičný „Default USB Power“.

oneplus-2-kabel

O Bensonovi Leungovi ste toho asi veľa nepočuli. Jedno je ale jasné. Zo všetkých síl sa snaží, aby výrobcovia pri USB príslušenstve dodržiavali určitý štandard. Raz nás už o nekvalitných USB Type-C kábloch varoval. Nekvalitné káble totiž nielen že poškodia vaše zariadenia, dokonca vás môžu vystaviť veľkému riziku.

Pán Leung začal testovať aj káble, ktoré našiel na Amazone a dokonca premýšľa nad tým, že si vytvorí blog, na ktorom bude dokumentovať svoje zistenia. Kým sa tak stane, môžete ho sledovať na Google+.

Vďaka za tip, NTN!