Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 5 Špičkový smartfón Xiaomi Mi 5 predstavia už začiatkom decembra

Špičkový smartfón Xiaomi Mi 5 predstavia už začiatkom decembra

1
Jeden z konceptov Xiaomi Mi 5

Takmer všetky hlavné vlajkové lode pre tento rok už poznáme. Výnimkou je už iba čínsky gigant Xiaomi. O jeho nadchádzajúcej generácii Mi 5 sa však už čo-to popísalo, hoci zatiaľ nebola oficiálne predstavená. A kedy ju teda konečne uvidíme?

Ako tvrdia nové informácie z čínskej sociálnej siete Weibo, predstavenia jedného z najočakávanejších Android smartfónov by sa mali dočkať už o necelý mesiac. Konkrétne 3. decembra.

Ešte pred tým má ale spoločnosť Qualcomm uviesť na spotrebiteľský trh čipset Snapdragon 820, ktorý Xiaomi Mi 5 poženie. Áno, časť jeho technických špecifikácií už poznáme dlhšie, no ostatné detaily sú stále tabu. To sa však už čoskoro taktiež zmení, tentokrát ešte v tomto mesiaci. V kuloároch spomínajú dátum 20. novembra, čo je o necelé dva týždne.

TOP smartfón, TOP výbava

Od vlajkovej lode Mi 5 sa očakáva naozaj veľa. Nielen, že musí pri porovnaní s konkurenčnými smartfónmi dokázať badateľný inovačný prínos, jej úloha bude spočívať aj v snahe presvedčiť potenciálnych zákazníkov, prečo si majú vybrať práve tento model od tohto čínskeho výrobcu.

Súčasná popularita modelovej rady Mi a značky Xiaomi je ale viac ako slušná, z čoho bude novinka bez akýchkoľvek pochýb ťažiť v prospech lepších predajov. Keď k tomu navyše pridáme predvianočný termín predstavenia, kedy býva po elektronických produktoch obzvlášť dobrý dopyt, šance na úspech sú obrovské.

Medzi hardvérovou výbavou očakávame 5,2-palcový Quad HD panel či trojrozmerný dotyk (3D Touch), ktorý momentálne ponúka aj Huawei Mate S alebo nový iPhone 6s.