Úvod Konkurencia Apple Steve Wozniak o uzatvorených Apple produktoch: Nemám rád ekosystém Apple

Steve Wozniak o uzatvorených Apple produktoch: Nemám rád ekosystém Apple

4
Steve Wozniak (zdroj: wikimedia.org)

Keď Apple minulý týždeň uviedol Apple iPad Pro, Tim Cook o svojom 12,9-palcovom tablete povedal, že je tak dobrý, že prakticky zaniká nutnosť kupovať si PC. Spoluzakladateľ Apple však nesúhlasí. Wozniak v piatok na konferencii analytickej spoločnosti NewRelic povedal, že je „notebookový typ“ a že tablety sú preňho príliš limitujúce.

Rovnako nepridal ani reputácii Apple Watch. Povedal totiž, že niekedy si ich úplne zabudne a vôbec si to nevšimne. Vraj mu nechýbajú, čo o samotnom produkte veľa hovorí. Rovnako však povedal, že každým dňom sú hodinky lepšie a lepšie, hlavne vďaka aplikáciám. Woz, ako ho technologický svet prezýva, však celkovo nie je veľkým fanúšikom inteligentným hodiniek. Vraj sú len spojkou medzi ním a jeho smartfónom.

Podľa muža, ktorý založil Apple spolu so Stevom Jobsom majú byť rozhodnutia spoločnosti stále ovplyvnené štyri roky zosnulým Jobsom. Vidieť to môžete napríklad na uzatvorenom ekosystéme, teda na niečom, s čím Woz nie je celkom spokojný. „Nerád sa nachádzam v Apple ekosystéme. Nemám rád, keď som uväznený. Mám rád nezávislosť,“ povedal.