Kórejská spoločnosť LG len približne pred týždňom spustila predaj druhej generácie inteligentných hodiniek Watch Urbane, pričom ide vôbec o prvé smart hodinky s LTE konektivitou.

Zároveň sú vybavené operačným systémom Android Wear a výrobca stavil na dizajn a prevedenie korešpondujúce s klasickými hodinkami. Práve tieto atribúty mohli z hodiniek spraviť lukratívny predajný artikel, no nestane sa tak. Teda aspoň zatiaľ.

Smart hodinky LG Watch Urbane druhej generácie sa začali predávať najskôr v USA len pred pár dňami, a to aj rovno prostredníctvom veľkého operátora AT & T.  Spoločnosť LG nariadila zastaviť predaj hodiniek kvôli zatiaľ bližšie nešpecifikovanému hardvérovému problému. Podľa slov predstaviteľov spoločnosti LG, tento hardvérový problém výrazne ovplyvňuje funkčnosť hodiniek a zatiaľ neexistuje žiadny konkrétny termín, kedy by sa mohli vrátiť na pulty predajných miest.

Operátor AT & T zároveň ponúkol zákazníkom, ktorí si už hodinky zakúpili, vrátenie peňazí alebo výmenu za iné smart zariadenie. Je zaujímavé, že tak vyspelá technologická spoločnosť neodhalila problémy pri internom testovaní zariadenia, každopádne svojou chybou nahrala konkurencii. Operátori AT & T, T-Mobile a Verizon totižto už čoskoro uvedú do predaja ospevovaný smart kúsok od Samsungu, hodinky Gear S2, na ktoré sa môžete pozrieť v našej recenzii.

Uvidíme, či sa spoločnosti LG časom podarí problém odstrániť.