Úvod Výrobcovia Samsung Šéfom Samsungu znižovali platy. Najvyššie postavení zarobili o milióny menej, než minulý...

Šéfom Samsungu znižovali platy. Najvyššie postavení zarobili o milióny menej, než minulý rok

4
Samsung Galaxy S6 edge+ a Gear S2

Samsung tento rok prešiel obrovskou reštrukturalizáciou. Takmer úplne zmenil to, ako vyrába smartfóny, pozmenil manažment a veľmi dobre sa zamyslel nad tým, čo musí spraviť, aby ostal úspešný aj v nadchádzajúcich rokoch. Mal na to dobrý dôvod. Jeho vlajková loď z roku 2014 a veľká časť mid-range zariadení jednoducho nevyzerali dobre.

Pre rok 2015 si teda spoločnosť pripravila niekoľko menej krajších, kvalitnejších zariadení, do ktorých nahral zjednodušený operačný systém. Samotný šéf Samsungu, Kwon Oh-hyun povedal, že jeho spoločnosť si je vedomá toho, kde spravila chyby a spraví všetko preto, aby sa z nich opäť stali inovátori.

Už z prvotných finančných správ je jasné, že nová stratégia Samsungu už začala fungovať. Stále to však nie je to, po čom Samsung baží. Stále nepredáva toľko zariadení, koľko by chcel. Nedávne správy dokonca naznačili, že Samsung sa pripravuje na to, že v prvom štvrťroku 2016 predá menej high-end zariadení, než pôvodne počítal. Spolu s týmito informáciami server The Korea Herald publikoval aj zaujímavosti ohľadom platov jednotlivých predstaviteľov Samsungu. Ich platy porovnal s predchádzajúcim rokom.

Počas uplynulých deviatich mesiacov tohto roka zarobil podpredseda Samsungu, Kwon Oh-hyun, 3,25 miliónov dolárov, do čoho sa započítal aj bonus 1,9 miliónov dolárov. Oproti rovnakému obdobiu v roku 2014, v ktorom zarobil 5,3 miliónov dolárov je to pekný pokles. Plat šéfa divízie spotrebnej elektroniky, Yoon Boo-keuna, klesol z 3 miliónov dolárov za rok na 2 milióny dolárov za rok. Najväčší pokles však zaznamenal šéf mobilnej divízie, JK Shin. Jeho plat klesol z 10,2 miliónov dolárov na 1,95 miliónov dolárov. Podľa informácií mali platy ostať takmer rovnaké, spoločnosť však zrušila bonusy a ďalšie výhody.