Úvod Konkurencia Apple Šéf Apple: Microsoft Surface Book nie je úspešný ani ako tablet, ani...

Šéf Apple: Microsoft Surface Book nie je úspešný ani ako tablet, ani ako notebook

17

Tim Cook, šéf Apple, sa počas dňa, keď jeho spoločnosť na trh uviedla najnovší a najväčší tablet v ich histórii, 12,9-palcový iPad Pro rozhodol povedať pár slov aj na adresu ich konkurencie. Na mysli mal samozrejme Microsoft Surface Book, veľmi sympatický počin on giganta z Redmondu. Surface Book ponúka 13,5-palcový displej a je hybridom medzi tabletom a notebookom.

Cook sa počas návštevy Írska: „Surface Book je produkt, ktorý sa veľmi snaží robiť príliš veľa. Snaží sa byť tabletom a notebookom, no nedarí sa mu byť ani jedným z toho. Je tak trochu zmätený.“ Toto však nie je prvýkrát, čo Tim Cook vyslovil ostré slová kritiky na tablet od Microsoftu. Pred tromi rokmi nazval Surface tablet „mätúcim a plným kompromisov.“

Cook na druhej strane samozrejme vyzdvihol nový iPad Pro, o ktorom tvrdí, že je najväčším momentálne dostupným tabletom a že vďaka nemu už zákazníci nepotrebujú počítače. Aj napriek klesajúcim predajom iPadov, za čo môžu hlavne väčšie iPhony je Cook optimistický a verí, že s príchodom iPad Pro sa situácia zmení. K tomu, čo všetko iPad Pro dokáže Tim Cook dodal, „Cestujem len s iPad Pro a iPhonom. Ničím iným.