Úvod Výrobcovia Samsung Bude nový GALAXY S7 lacnejší? Vraj áno, a to až o 10%!

Bude nový GALAXY S7 lacnejší? Vraj áno, a to až o 10%!

7

Mnohým renomovaným výrobcom začali v poslednej dobe robiť problémy čínski konkurenti s veľmi, ale veľmi agresívnou cenovou politikou. Tento negatívny vplyv sa samozrejme týka aj Samsung Electronics, kde momentálne prebiehajú zmeny na úrovni vrcholového manažmentu.

A od tých sa v priebehu následujúcich mesiacov očakávajú viaceré dobré správy, pričom jednou z nich by mala byť aj nižšia cena za ďalšiu generáciu vlajkovej lode Galaxy S7. K niečomu podobnému Samsung pristúpil ešte len nedávno, kedy zredukoval cenovku viac ako pol roka predávaných Galaxy S6 a S6 edge o 10 percent, čo je pri produkte v hodnote zhruba 700 EUR celkom nezanedbateľná čiastka.

Budúci rok sa ale zníženia máme dočkať hneď po oficiálnom predstavení, tvrdí analytik Pan Jiutang, podľa ktorého to gigant momentálne zvažuje. Ak sa ale toto predstavenie nezrealizuje už v januári (predstavenie Note5 bolo taktiež presunuté o pár dní skôr), najpravdepodobnejší termín bude tradičný február – teda počas podujatia MWC 2016 v španielskej Barcelone.

Opäť na dobrej ceste

Ako vyplýva z obchodných výsledkov za posledný štvrťrok 2015, juhokórejskému gigantovi Samsung sa začína v mobilnom biznise zase dariť. Samozrejme, takýto dôležitý obrat si vyžiadal viacero zásahov do stratégie spoločnosti, ktorú dostali do problémov predovšetkým lacné hi-end smartfóny z Číny od Meizu, Huawei a Xiaomi.

Permanentná redukcia ceny za TOP model môže preto znamenať jeden z náznakov začínajúcej vojny s ázijskou konkurenciou, nakoľko tú doteraz takmer nikto – vrátane HTC a Sony – nebral vážne.