Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 Samsung GALAXY S7 ponúkne 20 MPx fotoaparát a podporu pre RAW

Samsung GALAXY S7 ponúkne 20 MPx fotoaparát a podporu pre RAW

1
Koncept Galaxy S7

Okolo FOTO výbavy očakávanej vlajkovej lode spoločnosti Samsung momentálne panujú veľké nezhody. Jedna strana hovorí o 13 MPx senzore s veľkými pixelmi, ta druhá zase o výrazne vyššom rozlíšení, ktorú teraz navyše potvrdila žiadosť juhokórejského výrobcu na registráciu obchodnej značky.

Ako informuje web SamMobile, Galaxy S7 by mal zároveň získať podporu pre bezstratový formát RAW. Ten sa v poslednej dobe stáva akousi základnou výbavou TOP modelov od viacerých spoločností.

Toto vyššie rozlíšenie má podľa dostupných detailov zahŕňať až 20 MPx, čo je oproti tohtoročnej generácii o 4 MPx viac. Taktiež sa spomenul takzvaný PRO režim, kde si skúsenejší používatelia budú môcť nastaviť ľubovolné hodnoty prístupných parametrov (ISO, vyváženie bielej a iné) alebo natáčanie videí s vylepšenou funkcionalitou, čím tak zrejme chcú konkurovať novinke od LG – unikátnemu smartfónu V10.

Nedávno sa dokonca objavili správy, podľa ktorých má Samsung od Sony nakúpiť pokročilé obrazové senzory IMX300. Tie majú rozlíšenie až 23 MPx a extrémne rýchle automatické zaostrovanie, pričom sa v profesionálnych testoch DxOMARK umiestnili na prvých pozíciach.

Japonský výrobca však údajne chce tento komponent ponechať ako exkluzívnu časť hardvérovej výbavy jeho súčasnej vlajkovej lode Xperia Z5, teda aspoň prvých pár mesiacov po predstavení. Keď ale zoberieme do úvahy, že Galaxy S7 oficiálne odhalia niekedy počas februára a na pulty obchodov dorazí zhruba v apríli, táto teória o exkluzivite hrá špekuláciám do karát.