Úvod Konkurencia Apple Analytici: Apple predstaví 4-palcový iPhone už budúci rok

Analytici: Apple predstaví 4-palcový iPhone už budúci rok

6

Po smrti Steva Jobsa, človeka, bez ktorého by Apple nikdy nebolo Apple, sa začali so stratégiou kalifornského výrobcu diať neočakávané veci. Najprv sa zákazníci dočkali plastového iPhone a 5.5″ uhlopriečky displeja, neskôr pribudol do portfólia obrovský tablet iPad Pro so špeciálnym stylusom. A čo je v pláne pre blízku budúcnosť?

Analytici tvrdia, že malý – kompaktný – iPhone, píše The Verge.

Spoločnosť Apple by tak mala s ďalšou generáciou svojho iOS smartfónu ponúknuť až tri rozdielne veľkosti – 4, 4.7 a 5.5-palca – čo by jej zrejme pomohlo nadobudnúť dobrú pozíciu aj na trhu s dostupnejšími produktmi, kde doteraz chýbala. Najmenší iPhone má totiž dostať slabšie technické špecifikácie, a teda zároveň aj prijateľnejšiu cenovku, ktorú sme doteraz pri produktoch s logom nahryznutého jabĺčka ešte nevideli.

4″ uhlopriečka ale nie je žiadnou veľkou novinkou. Majú ju dve staršie generácie – model 5 a novší 5s.

Podľa informácií od renomovaného analytika z KGI Securities bude kompaktnejší iPhone zväčša pozostávať z hardvéru iPhone 5s, a to vrátane čipsetu A9 alebo 8 MPx fotoaparátu iSight. Samotná konštrukcia by mala byť taktiež vyhotovená z prémiového materiálu.

Zaujímavosťou ale je, že ho vraj Apple predstaví ešte niekedy v prvej polovici budúceho roka. Bežne tak robí až v septembri. Nechce si však asi robiť internú konkurenciu, takže zvolenie predbežného termínu nemusí byť vôbec zlým nápadom.

Ming-Chi Kuo patrí do klubu ľudí, ktorí správne predpovedali príchod iPhone 6 a 6 Plus, 12-palcového MacBooku, dvoch veľkosti Apple Watch či kompletné špecifikácie pre iPhone 6s. Jeho odhady preto majú spomedzi všetkých zdrojov únikov nadštandardnú dôveryhodnosť.