Úvod Výrobcovia Google YouTube Red oficiálne predstavený: Obsah na pozadí, offline a bez reklám za...

YouTube Red oficiálne predstavený: Obsah na pozadí, offline a bez reklám za $9,99

7

Google na YouTube už niekoľkokrát skúšal spustiť nejaký spôsob predplatného, no ani jeden pokus zatiaľ nebol úspešný. Medzi neúspešné projekty patrí napríklad platenie za jednotlivé kanály alebo možnosť darovať peniaze svojim obľúbeným YouTuberom.

Google nedávno predstavil Music Key, službu, ktorá vám umožňovala platiť poplatok za to, aby ste mali prístup k hudbe bez reklám. Teraz táto služba povyšuje na YouTube Red.

Ak vám Music Key niečo hovorí, to hlavné o YouTube Red už viete. Za $9,99 získate prístup k YouTube bez reklám, ako aj možnosť prehrávania hudby na pozadí či v režime offline. Medzi obomi službami sú aj rozdiely. YouTube Red napríklad pokrýva celý obsah webu, nie iba hudbu. Druhým obrovským rozdielom je to, že vám k YouTube Red Google pribalí aj prístup k Play Music All Access, vďaka čomu získate prístup ku streamovaniu hudby, a to všetko za jeden poplatok. Poslednou výhodou by mal byť exkluzívny obsah, ku ktorému získajú prístup len predplatitelia. Medzi tento obsah sa radia napríklad videá ako:

  • „Scare PewDiePie,“ séria nakrútená v spolupráci medzi PewDiePie a producentom Walking Dead
  • „Sing it!“ paródia na spevácku súťaž od Fine Bros.
  • Projekt (zatiaľ bez názvu) od CollegeHumor a oveľa viac.

Nevýhodou je fakt, že na území Slovenska zatiaľ táto služba nefunguje. Momentálne to dokonca vyzerá tak, že je dostupná len v USA. Či sa to v blízkej budúcnosti zmení momentálne zisťujeme.

Čo na to hovoríte? Je to niečo, za čo by ste boli ochotní platiť 9,99 dolárov, resp. ekvivalent v eurách?

https://www.youtube.com/watch?v=YL9RetC0ook