Úvod Konkurencia Apple Fotoaparát na iPhone 6S sa v rebríčku DxOMark umiestnil až na desiatom...

Fotoaparát na iPhone 6S sa v rebríčku DxOMark umiestnil až na desiatom mieste

6
Zdroj: GSM Arena

Technici z DxOmark zodpovední za objektívne recenzovanie fotoaparátov na najnovších smartfónoch počas uplynulých týždňov do svojej databázy pridali niekoľko zaujímavých modelov. Do rebríčka sa dostali aj modely ako Moto X Style a Huawei Nexus 6P, ktorému sa darilo skutočne výborne. Na prvé miesto sa dostal Sony Xperia Z5, ktorý z trónu zhodil Samsung Galaxy S6 Edge.

Toto všetko sa dialo bez toho, aby sa experti dostali k najnovšiemu iPhone 6s. Mohli ste si teda pomyslieť, že novinky od Apple všetkým ostatným výrobcom ukážu, že sú, čo sa fotoaparátu týka, dominantnejšie.

Fotoaparát na iPhone 6s však dosiahol len 82 bodov a umiestnil sa tak až na desiatom mieste. K prvému miestu tak má poriadne ďaleko. Okrem toho, 82 bodov dosiahol aj jeho predchodca, iPhone 6, takže sa dá špekulovať, že Apple veľa vylepšení nespravil.

dxomark-iphone-6s
Fotoaparát na iPhone 6s sa v teste DxOMark umiestnil až na 10. mieste

Odborníci pochválili, že smartfón dokázal správne odhadnúť vyváženie bielej, ako aj expozíciu. Páčila sa im aj vysoká rýchlosť zaostrenia. Na druhej strane, nepáčil sa im digitálny šum pri nočným fotografiách či zhoršenie farieb pri fotení v interiéri. Fotoaparát na iPhone 6s sa tak nemôže porovnávať vybaveniu vlajkových lodí na Androide.