Úvod Anketa ANKETA Dali by ste za mid-range novinku HTC One A9 viac ako...

ANKETA Dali by ste za mid-range novinku HTC One A9 viac ako 500 EUR?

13
HTC One A9

Cenová politika spoločnosti High Tech Computer nebola takmer nikdy príliš priateľská s našimi peňaženkami. A vyzerá to tak, že sa nezmení ani v blízkej budúcnosti. Za One A9 bude výrobca pýtať sumu v hodnote cez päť stoviek.

To môže predstavovať veľkú prekážku aj pre toho najväčšieho fanúšika HTC. V súčasnosti existuje niekoľko vysoko kvalitných alternatívnych modelov od čínsky výrobcov ako Xiaomi či Meizu, pričom tie zákazníka ani zďaleka nevyjdu 500 eur. Skvelým príkladom je smartfón MX5, ktorý v sebe ukrýva 8-jadrový čipset Helio X10 Turbo, 3 GB RAM, 21 MPX senzor od Sony, celokovové a precízne opracované telo, pokročilý senzor na odtlačky prstov alebo 5,5-palcový Full HD AMOLED displej a nestojí viac ako 300 eur.

Smartfón od HTC ponúka taktiež AMOLED technológiu, 5 palcov a Full HD rozlíšenie. Rovnako mu nechýba ani hliníkové unibody telo alebo snímač odtlačkov. Čipset je v tomto prípade osem jadrový Snapdragon 617. Jeho veľkú výhodu však predstavuje predinštalovaný Android 6.0 Marshmallow, čo Meizu MX5 zatiaľ chýba.

A hoci sa One A9 zatiaľ u nás ešte stále nepredáva, niektoré slovenské e-shopy už stihli zverejniť predpokladané cenovky. Napríklad hej.sk hovorí o 685-tich eurách a alza.sk o 550-tich. Tech web PhoneArena zase odhaduje európsku cenu na 725 dolárov, čo je po prepočte asi 656 eur. V Spojených štátoch ho budú mať spotrebitelia za 499 amerických dolárov.

Novinka by sa mala objaviť na pultoch obchodov už počas budúceho mesiaca.

[yop_poll id=“55″]