Úvod Operátori 4ka 4ka aktivovala za prvý týždeň cez 12-tisíc SIM kariet, do konca roka...

4ka aktivovala za prvý týždeň cez 12-tisíc SIM kariet, do konca roka chcú až 100-tisíc zákazníkov

15
4ka

Najmladší mobilný operátor na slovenskom trhu zaznamenal pár dní po sprístupnení telekomunikačných a dátových služieb celkom úspešný štart biznisu. Ako sme sa dozvedeli z rozhovoru s riaditeľom Slovenskej pošty, počet aktivovaných kariet presiahol počas prvého týždňa 12-tisíc.

Otázkou však je, koľko z tohto počtu čísel zostane v budúcnosti aj naďalej aktívnych a ako sa bude rýchlosť aktivácií aj naďalej vyvíjať.

Tomáš Drucker taktiež pre DenníkN prezradil množstvo prenesených čísiel od iných mobilných operátorov, ktoré sa má vraj za jeden deň pohybovať okolo dvoch stoviek. Rovnako poznamenal, že ich produkty aj s rozsiahlou marketingovou kampaňou sa zamerali predovšetkým na mladé generácie. Zároveň vyvrátil obavy z dlhodobo neudržateľných cien za ponúkané služby, pričom by mal nemal byť dokonca problém ani s ešte nižšími, a to vrátane prevádzky pri národnom roamingu. Ten čerstvému operátorovi poskytuje Telekom.

Tomáš Drucker pri predstavovaní operátora 4ka
Tomáš Drucker pri predstavovaní operátora 4ka

Návod, ako postupovať pri prenose, nájdete na tomto odkaze. Ide o pomerne jednoduchý proces, pri ktorom asistujú zaškolení zamestnanci Slovenskej pošty.

Do konca roka 100-tisíc

Úspešný štart operátora môže znamenať predzvesť ružovej budúcnosti. Pôvodne očakávania boli podľa Tomáša Druckera 130-tisíc klientov za prvých dvanásť mesiacov, čo ale neočakávaný záujem upravil na 100-tisíc už do konca tohto roka, pričom konečné čísla hovoria o až 450-tich tisíckach.

Dobíjanie kreditu cez SMS a e-shop

Veľká nevýhoda momentálne spočíva v tom, že ak si zákazník chce dobiť kredit alebo aktivovať dátový balíček, musí vždy navštíviť jedno z predajných miest operátora 4ka, čiže pobočku Slovenskej pošty. To sa však už čoskoro plánuje zmeniť, nakoľko by mal byť už v priebehu následujúcich týždňov prístupný e-shop na webe www.4ka.sk a taktiež možnosť aktivácie balíčka prostredníctvom krátkej textovej správy.

TIP: Skúsenosti so službami 4ky

Predčasný predaj SIM kariet riaditeľ pošty odôvodňuje blížiacim vianočným obdobím, kedy býva konzumný dopyt vo všetkých trhových segmentoch najsilnejší.

Elektronický obchod sa bude rovnako týkať aj prenosu telefónneho čísla. Jeho aktivácia teda výrazne zlepší súčasné používateľské skúsenosti, ktoré sú v súčasnosti vďaka nevyhnutnosti fyzického kontaktu negatívne ovplyvňované.