Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 Samsung GALAXY S7 ponúkne unibody konštrukciu z horčíka

Samsung GALAXY S7 ponúkne unibody konštrukciu z horčíka

3
Jeden z konceptov Galaxy S7

S príchodom Galaxy S6 a S6 edge sa uskutočnila v stratégii juhokórejského giganta obrovská revolúcia. Plast nahradili prémiové materiály, čo premenilo nevýraznú vlajkovú loď na drahý šperk, ktorý púta pozornosť. Spoločnosti Samsung to vraj ale nestačí, level plánuje posunúť ešte vyššie.

Ako tvrdia uniknuté informácie od bližšie nešpecifikovaného zdroja z dodávateľského reťazca výrobcu, ďalšiu generáciu Galaxy S7 bude vraj zdobiť vysoko kvalitná konštrukcia z jedného kusu horčíka. Tým by sa mala dosiahnuť taká úroveň povrchu, akou sa môže pýšiť hliníkový iPhone 6 od Apple.

Horčíkový rámik momentálne ponúka i zabijak vlajkových lodí z Číny – OnePlus Two. Tento ľahký kov dokáže pri kombinácii s krehkým hliníkom zlepšiť jeho pevnosť či odolnosť voči fyzickým poškodeniam.

OnePlus Two
OnePlus Two

Príprava na výrobu

Samsung už vraj dokonca testuje prvé kusy. Magnéziové konštrukcie pre Galaxy S7 dostane na starosti ten istý dodávateľ, ktorý zabezpečoval výrobu hliníkového tela aj pre minuloročnú generáciu.

Vylepšovanie kvality spracovania ale nie je pri pravidelnom inovovaní smartfónov ničim ojedinelým. Zatiaľ čo Galaxy S6 disponoval hliníkom zo série 6013, phablet S6 edge+ má pevnejší zo série 7000. Je však otázne, ako potenciálni zákazníci zareagujú na výraznú zmenu v podobe unibody konštrukcie. Súčasná hliníkovo-sklená patrí medzi najpopulárnejšie spomedzi všetkých dostupných telefónov.