Úvod Výrobcovia Samsung PREDPOVEĎ: Predaje Samsung smartfónov v roku 2015 neporastú, Apple predá o 19%...

PREDPOVEĎ: Predaje Samsung smartfónov v roku 2015 neporastú, Apple predá o 19% viac iPhonov

8

Podľa najnovšej správy pochádzajúcej priamo z Južnej Kórey má Samsung celkom veľký problém. Investičná skupina Shinhan Investment Corporation predpokladá, že náskok medzi Apple a Samsungom sa zväčší.

Zatiaľ čo predaje iPhonov majú v roku 2015 vzrásť o pozoruhodných 19%, predaje Samsung smartfónov majú ostať na rovnakej úrovni, ako minulý rok. Aktuálna predpoveď odhaduje, že Samsung do konca tohto roka predá približne 318 miliónov kusov smartfónov, čo je len o 0,95% viac, než minulý rok. Samsungu sa pominulé roky podarilo držať obrovské momentum. V roku 2012 ich predaje medziročne vzrástli o 131%, o rok neskôr spomalili na 44,4% až sa v roku 2014 rast takmer úplne zastavil.

Samsung musel na stagnujúci rast zareagovať drastickým spôsobom. Na jar na trh uviedol zariadenia s úplne novým dizajnom. Po rokoch kritiky ohľadne plastovej konštrukcie vlajkových modelov tak boli zariadenia ako Galaxy S6, S6 edge či Galaxy Note5 konečne vyrobené z kvalitného kovu. Okrem toho takmer všetky nové smartfóny disponujú výkonným čipsetom Exynos 7420, ktorý si Samsung nielen sám navrhol, ale aj vyrobil.

S čoraz otravnejšími čínskymi výrobcami, ktorí sa zubami nechtami snažia pretlačiť svoje zariadenia a s čoraz populárnejšími iPhonami to bude mať Samsung ťažké. Apple len nedávno oznámil, že ich novinky prekonali posledný rekord v predobjednávkach, ktorý doteraz držal iPhone 6 a jeho väčší súrodenec, iPhone 6s Plus.

Čo myslíte, podarí sa Samsungu stabilizovať a priniesť na trh niečo, čo opäť budeme chcieť všetci?