Úvod Výrobcovia Nokia Unikli živé FOTO neznámeho Android smartfónu so značkou NOKIA!

Unikli živé FOTO neznámeho Android smartfónu so značkou NOKIA!

3
Údajne Nokia C1

Už ste určite pred pár dňami stihli zaregistrovať správu, ktorá priniesla niekoľko pohľadov na konštrukciu očakávanej novinky od znovu zrodenej fínskej legendy. Keďže išlo iba o rendery, tentokrát tu konečne máme aj fotografie so skutočným prototypom smartfónu. Nesie logo Nokia, poháňa ho Android a podobá sa na čínsky MX5.

Spoločnosť Nokia nemôže kvôli zmluvným podmienkam akvizície softvérovým gigantom Microsoft až do roku 2016 uviesť na spotrebiteľský trh vlastný inteligentný telefón. To sa však netýka iných zariadení, čo sme mohli vidieť na staršom tablete Nokia N1. S prichádzajúcim koncom roka bude preto nepochybne narastať množstvo únikov, ktoré nám záhadný kúsok odhalia ešte viac ako doteraz.

Nokia C1

Smartfón od novej Nokie ponesie podľa informácií z viacerých popredných médií názov C1. Jeho konštrukcia by mala byť tenká, z jedného kusu a či bude pozostávať z plastu alebo kovu, je stále veľkou neznámou. Z takmer všetkých uhlov pohľadu však až nápadne pripomína čínsky fotomobil MX5 od čínskeho výrobcu Meizu, najmä skrytým laserom pod zadným foťákom a vzhľadom prednej strany. Prekvapenie? Ani zďaleka nie.

Ľudia z Meizu dali už dávnejšie najavo, že ich s Nokiou v blízkej budúcnosti spojí vzájomná spolupráca. Fínska spoločnosť navyše prejavila záujem o vhodného partnera na výrobu hardvéru. Ak teda zoberieme do úvahy dostupné informácie a kapacity Meizu, vyplýva z toho jednoznačné partnerstvo. Čerstvé FOTO túto teóriu teraz navyše iba potvrdzujú.

Staršie rendery
Staršie rendery

A ako mamé možnosť vidieť z dostupných renderov, niekoľko vizuálnych detailov nesedí s čerstvo uniknutými fotografiami. Je teda veľmi pravdepodobné, že Nokia a Meizu odhalia hneď niekoľko cenovo rozdielnych modelov.

Lacný a obyčajný

Ak by sme sa v otázke použitých materiálov priklonili k plastu, Nokia C1 neponúkne špičkového technické špecifikácie. V takom prípade sa naplní špekulácia, podľa ktorej má Android smartfón disponovať iba 5-palcový HD dispejom, šetrným čipsetom Intel Atom, 2 GB operačnou pamäťou alebo 8 a 5 MPx fotoaparátmi.

Kedy novinku od Nokie uvidíme, nikto presne povedať zatiaľ nevie. No skôr, ako začiatkom budúceho roka to určite nebude.