Úvod Výrobcovia Meizu MEIZU odhalilo novú líniu hi-end smartfónov. S radou PRO chce zmeniť svet

MEIZU odhalilo novú líniu hi-end smartfónov. S radou PRO chce zmeniť svet

1
Meizu MX5

Tak sa nakoniec zdá, že včerajšie úniky fotografií krabičky neznámeho smartfónu predsa len patrili očakávanej novinke od čínskeho výrobcu Meizu. Ten práve oznámil ďalší modelový rad, ktorý ponesie veľmi jednoduchý identifikátor – PRO.

PRO bude dopĺňať súčasné línie m2 a MX. Počas predstavovania sa taktiež spomenulo, že pôjde o prvú triedu smartfónov, čiže hi-tech. Viceprezident Ni Lan ale kritizoval tradičných výrobcov za to, že volia problémový Snapragon 810, a tým kazia používateľom ich skúsenosti. Zároveň dodal, že prvý PRO model by mal tento celosvetový problém konečne vyriešiť, čím mal zrejme na mysli lepší a samozrejme spoľahlivejší hardvér.

Upútavka „Meizu ide PRO“

Príchod novinky nepriamo predpovedal aj obrázok, ktorý spoločnosť Meizu použila ako upútavku pár dní pred odhalením. Bolo totiž na nej slovné spojenie „Meizu ide PRO„.

Smartfón môže prísť s jedným z konkurenčných čipsetov kontroverzného Snapdragon 810, ktorý ľúbi – podľa spätnej väzby niektorých používateľov – občas zahriať zariadenie nad nadštandardnú teplotu. Mnohí výrobcovia sa však v poslednom čase začali spoliehať na jeho druhú verziu, nakoľko tá už má byť vhodná na dlhodobé používanie. A ak sa na to pozrieme z reálneho uhla pohľadu, nevyzerá ani to príliš ružovo.

Kravička od Meizu PRO
Kravička od Meizu PRO (foto: phonearena.com)

Výbava?

Tá bude údajne pozostávať z veľkého 5,5-palcového Full HD displeja či kovovej unibody konštrukcie pre tých najväčších fajnšmekrov. Taktiež sa v kuloároch šušká o 3,000 mAh batérii, 4 GB RAM-ke, 21 MPx senzore a dvoch rozdielne vybavených verziách – jedna vraj príde s čipsetom Exynos 7420 (Galaxy S6), ďalšia s MediaTek Helio X20, ktorý ukrýva až 10-jadrový procesor.

Cena síce známa nie je, no podľa cenovej politiky Meizu vieme už teraz povedať, že nám určite nesiahne príliš hlboko do vrecka.

Oficiálne predstavenie Android smartfónu z modelového radu PRO prebehne 23. septembra, 14:30.