Úvod Konkurencia Apple iPhone 6s a 6s Plus majú ďalší problém: Blbne im gyroskop, niektoré...

iPhone 6s a 6s Plus majú ďalší problém: Blbne im gyroskop, niektoré aplikácie prestali fungovať

10

Nové iPhony od Apple, iPhone 6s a 6s Plus, majú nový ko-procesor M9, ktorého úlohou je spracovať všetky informácie pochádzajúce z rôznych senzorov, ktorými disponujú oba smartfóny.

Medzi ne patrí aj gyroskop Bosch Sencortec, ktorý Apple využil aj v predchádzajúcich verziách iPhonov. V novinkách však spôsobujú nemalé problémy. Sťažovať sa začali hlavne tvorcovia aplikácií zameraných na rozšírenú realitu.

Najviac sťažností prišlo od používateľov snažiacich sa pozerať nočnú oblohu pomocou aplikácie „Sky Guide.“ Sky Guide prekrýva nočnú oblohu informáciami o rôznych súhvezdiach, ba dokonca vám prezradí polohu rôznych planét. Niečo podobné ponúka aj aplikácia Google Sky Map. V prípade nových iPhonov však nastal dosť veľký problém. API starajúce sa o gyroskop pravdepodobne poriadne zblblo a všetky súhvezdia, resp. informácie na displeji nekontrolovateľne plávali po displeji.

Umiestnenie gyroskopu v iPhone 6s (žltý)
Umiestnenie gyroskopu v iPhone 6s (žltý)

Vstavané aplikácie, ako napríklad mapy od Apple s týmto problém nemajú. Aplikácie tretích strán však áno, a tak je pravdepodobne problém len v kóde, čo je určite veľká úľava ako pre Apple, tak aj pre vývojárov.